Landschap door Marcel van Tienen.
Landschap door Marcel van Tienen. Foto: Marcel van Tienen

Start Open Atelierroute 2019

Sport en vereniging

THOLEN - Hoge bomen, glinsterende zeegezichten, regenachtige luchten, sprookjesachtige bossen, iedereen ziet een landschap anders. Wat valt u op? De uitgestrekte slikken? Of de wolken waar de zon door schijnt? Een landschap blijft boeien en verschillende kunstenaars van de OPEN atelierroute Tholen vinden daarin hun inspiratie. Het is boeiend om te zien hoe zij elk op hun eigen manier het Thoolse landschap interpreteren en u laten zien waardoor zij getroffen zijn. Niet verwonderlijk dus dat de eerste zaterdag van de OPEN atelierroute Tholen als thema “Landschappen” heeft gekregen.

Zaterdag 1 juni openen verschillende kunstenaars weer hun deuren, om iedereen welkom te heten die het leuk vindt om kunst te komen kijken. Of het nu schilderijen zijn, glas, keramiek of stof. Alle diversiteit is te vinden in deze kunstroute.

De kunstenaars openen hun eigen ateliers, dus het proces van het werken is aanwezig. Je kan het voelen, ruiken en soms ook aanraken. Op www.cultuurpleintholen.nl kunt u alle kunstenaars vinden. De kunstenaars die zich voornamelijk door landschappen laten inspireren zijn bijvoorbeeld; Puck Meijer in Sint Maartensdijk. Zij maakt schilderijen in olieverf. Kijken door haar ogen naar ‘ons’ eiland is een beleving op zich. Victor van de Lande in Sint Annaland maakt ook landschappen en dan abstracter. Prachtige subtiele kleuren vloeien in elkaar over. Liesbeth Romeijn in Scherpenisse maakt sprookjesachtige bosthema’s van textiel en Marcel van Tienen in Tholen heeft weer een hele eigen kijk op landschappen en verwoordt dit in verf.

De kunstenaars hopen u allen te kunnen verwelkomen op de OPEN atelierroute Tholen op zaterdag 1 juni.

Elke eerste zaterdag van de maand geopend van juni t/m september van 11.00u tot 16.30u.

Informatie 15 deelnemers: www.cultuurpleintholen.nl. Klik op de knop ‘OPEN atelierroute’. Entree is gratis.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief