Afbeelding

Voorlopig geen duidelijkheid over windparken en zonneweides

Door: Vera de Geus algemeen

THOLEN - Er komt op korte termijn geen duidelijkheid over eventuele uitbreidingen van windparken in de gemeente Tholen. Ook het bezwaar tegen de plannen voor een zonneweide wordt pas na de zomer behandeld en voor een eventuele ondergrondse energieopslag hebben zich geen initiatiefnemers gemeld. Dat laat wethouder Peter Hoek weten na vragen van de ABT-fractie.

Raadslid Han van 't Hof informeerde naar de stand van zaken wat betreft de zienswijze op plannen voor windmolens bij Sint Maartensdijk. Wethouder Hoek heeft eerder toegezegd dat de Commissie zich hierover gaat buigen, maar dat gebeurt pas na de zomer. "Gezien het aantal zienswijzen kost dit meer tijd. Het is niet mogelijk voor het zomerreces", zo zegt Hoek.

Van 't Hof informeerde tevens naar de plannen voor de zonneweide aan de Ceresweg 2. Het college kreeg opdracht de landschappelijke inpassing voor Ceresweg 1 allereerst te verbeteren. "Hierover zal binnenkort een gesprek plaatsvinden met de initiatiefnemer. Ceresweg 2 zal ook na het zomerreces geagendeerd worden", zo laat de gemeente weten.Het gerucht betreffende de plannen voor ondergrondse energieopslag, kan Hoek meteen de kop indrukken: "Wij hebben van geen enkele initiatiefnemer vernomen dat er plannen zijn."

Over de uitbreiding van het windpark in de Annavosdijkpolder zegt Hoek dat er alleen oriënterende gesprekken zijn. Daarnaast zegt hij dat Tholen geen actieve rol ten aanzien van dit windpark heeft. Verder bevestigt Hoek nogmaals dat alle Thoolse plannen voor windmolens definitief in de ijskast gaan. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief