Foto: Jacoline de Boer

Postcafé Sint Annaland opent haar deuren

  algemeen

SINT- ANNALAND - Het eerste Postcafé van het eiland Tholen is geopend in Sint Annaland. Iedereen die moeite heeft met het lezen en begrijpen van zijn post kan vanaf nu iedere dinsdagmiddag terecht bij Anna Zorgt te Sint Annaland. Men hoopt het postcafé ook naar andere kernen uit te breiden zodat zoveel mogelijk inwoners hulp kunnen krijgen bij het lezen van hun post.


Het Postcafé is een initiatief van het Taalhuis in samenwerking met Anna Zorgt. Het doel van het Postcafé is enerzijds om mensen te helpen met het lezen en begrijpen van hun post. Anderzijds kan zo goed in kaart worden gebracht welke bedrijven en instellingen er onbegrijpelijke post sturen. Zo kan in de toekomst worden voorkomen dat zij onbegrijpelijke post blijven sturen.

Vergoedingen
Het Postcafé zelf is er alleen voor het lezen van post. Echter breiden zij hun diensten ook uit zodat inwoners van de gemeente Tholen ook bij Anna Zorgt terecht kunnen voor het aanvragen van een uitkering Participatiewet, het aanvragen van andere verschillende vergoedingen vanuit de Gemeente Tholen en kwijtschelding Sabewa. De vrijwilligers kunnen ook bijstaan bij het aanpakken van financiële problemen en het op orde brengen van administratie als iemand het overzicht kwijt is.

Hulp
Het Taalhuis Tholen ondersteunt door vrijwilligers op te leiden als voorzieningsconsulenten. Op dit moment zijn er twee vrijwilligers voor het Postcafé en nog eens vier vrijwilligers voor de ondersteuning bij hulpaanvragen. Hilde Wielaard vrijwilligerscoördinator Anna Zorgt is ervan overtuigt dat er meer mensen zijn die hulp kunnen gebruiken bij het lezen van hun post als dat nu bekend is. Ze hoopt dan ook dat mensen snel hun weg zullen vinden naar het postcafé. "Als wij kunnen helpen dan doen we dat graag".

Dankbaar
Een inwoonster van Sint Annaland liep tegen problemen aan toen zij haar rijbewijs moest laten verlengen. Doordat zij gekeurd moest worden en er op dat moment veel problemen bij het CBR waren zag zij door de bomen het bos niet meer. "Wij hebben geen computer thuis en alles gaat tegenwoordig per email" legt zij uit. "De vrijwilligers van het Taalhuis hebben mij geholpen en gelukkig werd mijn rijbewijs zo verlengt. Het voelde gelijk goed, alsof ik in een warm bad terecht kwam. Ik zal dan ook zeker dankbaar gebruik maken van het postcafé en het team vrijwilligers wat kan ondersteunen bij hulpaanvragen."

Diensten
Diana de Bruijn en Ton Bakx zijn tweeënhalf jaar geleden verhuist naar Sint-Annaland en sindsdien vrijwilliger bij Anna Zorgt. Ton legt uit: "Toen wij hier kwamen wonen zijn wij eigenlijk gelijk vrijwilliger geworden. Ik doe van alles wat en het mensen helpen vind ik ontzettend leuk. Toen ik werd gevraagd als vrijwilliger voorzieningsconsulent hoefde ik ook niet lang na te denken. Samen met mijn vrouw word ik nu opgeleid zodat wij de mensen nog beter kunnen helpen". Diana vertelt verder: "We zijn allebei ontzettend blij dat we hier zijn komen wonen en dat wij mee kunnen helpen want als ik later oud ben hoop ik ook dat ik gebruik kan maken van de diensten van Anna Zorgt."

l 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief