Water en land staan centraal tijdens het Waterpoort Weekend
Water en land staan centraal tijdens het Waterpoort Weekend (Foto: Dick Vermaas Fotografie)

Waterpoort Weekend staat weer voor de deur

  algemeen

SINT-MAARTENSDIJK - Het gebied rondom het Volkerak-Zoommeer staat komend weekend drie dagen in het teken van grenzeloze belevingen. Zowel in de gemeente Tholen, als in de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Steenbergen en Moerdijk staat een festival gepland met allerlei leuke activiteiten. Van een knusse markt tot een rondje in een paardentram, zo is er voor iedereen wat te doen.


Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juni staan er in Waterpoort, het gebied rondom het Volkerak-Zoommeer, vijf minifestivals op de planning met bijzondere activiteiten. "In elke gemeente wordt een unieke kans geboden aan bewoners en toeristen om kennis te maken met de schoonheid, de natuur, het erfgoed en het recreatief aanbod in de streek", aldus de organisatie. "Het is een gebied met een gemeenschappelijke geschiedenis op de grens van land en water. Eens aan zee gelegen, nu rondom levendig bevaren binnenwateren." Die combinatie van land en water is terug te vinden op de festivals.

Knusse markt

Het festival in de gemeente Tholen wordt georganiseerd in Sint-Maartensdijk en wel op vrijdag 14 juni. Op het historische en knusse marktplein in Sint-Maartensdijk staat ontmoeting centraal. "Ontmoeting tussen jong en oud, tussen Thoolse en andere culturen, tussen mens en natuur! 'Smerdiekse' ondernemers en Thoolse verenigingen bieden samen met de Thoolse Waterpoort Gastheren een veelzijdig programma op de Markt", aldus de organisatie. Daarnaast staan er voor natuurliefhebbers enkele bijzondere excursies te voet of over water op de planning. Het festival in Sint-Maartensdijk begint op vrijdag om 13.30 uur met kinderspelen, georganiseerd door Jeugd- en Jongerenwerk Tholen, Mind Mix en Stichting Tholen Ontmoet. Vanaf 16.00 uur zijn er op de markt diverse demonstraties te zien, zo lopen diverse leden van de Stichting Streekdracht Tholen rond in Thoolse dracht en er is een demonstratie van scheepsmodelbouwvereniging Tholen. Maar, er is ook een sprinkussen aanwezig, kinderen kunnen zich laten schminken, er wordt levend Ganzenbord gespeeld en palingroker Peter van de Sterren is aanwezig. Daarnaast staat er nog veel meer op de planning én er zijn diverse foodtrucks aanwezig.

Streekproducten

Zo worden er in Bergen op Zoom verschillende activiteiten georganiseerd bij Stadsboerderij De Kleine Kievit, zoals een streekproductenmarkt met sappen, soepen en oesterzwammen. Ook staan er diverse informatiestands van onder andere IVN De Groene Zoom, de Weervisserij en het Brabants Landschap en er worden tal van excursies georganiseerd. Voor de kinderen staan er speciale speurtochten op de planning in het bos. Daarnaast kunnen ze terecht bij een heuse hindernisbaan, ze mogen zelf plantjes zaaien én er is een waterproeverij samen met Natuurpodium.

Waterpoort

Waterpoort is een samenwerkingsorganisatie op de grens van Noord-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland met als doel samen kansen te benutten die we alleen niet kunnen realiseren. Het project verbindt en brengt ondernemers, overheden en burgers met initiatieven samen. Water, deltanatuur/landschap en erfgoed, dat is waar het binnen Waterpoort om draait. Door het jaar heen organiseert men van allerlei activiteiten. Van gastheertrainingen tot het realiseren van recreatieve projecten, van belangenbehartiging tot een weekend vol leuke doe-activiteiten. En dit jaar dus voor de derde keer het Waterpoort Weekend.

l 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Bezorgers

Wilhelminadorp

Verzorgende IG

Goes - Hansweert - Kruiningen - Krabbendijke - Rilland - Yerseke

Allround rioleringsmedewerker

Tholen

Allround monteur

Tholen

CE Chauffeurs

Benelux, Noord- Frankrijk en Duitsland.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief