Burgemeester Ger van de Velde eet ook gezellig een hapje mee. FOTO JACOLINE DE BOER
Burgemeester Ger van de Velde eet ook gezellig een hapje mee. FOTO JACOLINE DE BOER (Foto: )

Hapje rond de Ring groot succes

  algemeen

SINT-ANNALAND - Zaterdagavond stond de gehele Ring vol met lange tafels, stoelen en mensen. Het was zelfs de langste ronde tafel van Nederland.


DOOR JACOLINE DE BOER

Werkgroep StallandKERNgezond, een onderdeel van zorgcoöperatie Anna Zorgt heeft het idee van Hapje rond de Ring bedacht om de inwoners van Sint-Annaland nog meer met elkaar in contact te brengen en zo de verbinding tussen de inwoners te vergroten. Jong en oud, groot en klein waren deze avond aanwezig. De oudste deelnemer was 97 jaar en de jongste lag nog in kinderwagen. Er waren maar liefst 500 plaatsen beschikbaar en deze waren allemaal uitverkocht.

Verbinden

Voorzitter van Anna Zorgt Sander Westdorp vertelt: "Wij hebber er hier met zijn allen voor gezorgd dat wij de grootste ronde tafel van Nederland hebben. In het kader van verbinden organiseren wij verschillende activiteiten waaronder nu dan het Hapje rond de Ring. Jong en oud ontmoet hier elkaar om lekker te eten. De sfeer is gezellig en het weer is prachtig. Inwoners van Sint-Annaland, basisschoolkinderen, het verenigingsleven en de sponsoren hebben allemaal aan dit initiatief meegedaan. Door deze activiteiten te organiseren willen wij de voorzieningen in Sint- Annaland hoog houden evenals de leefbaarheid." Doordat de kosten laagdrempelig zijn en Stichting de Wezen Armen kaartjes heeft opgekocht en deze aan minderbedeelde heeft gegeven, kon echt iedereen die mee wilde eten, mee-eten. Op iedere tafel stond een glazen potje met diverse vragen. Hoe vindt u het om in Sint-Annaland te wonen was één van de velen vragen. Het doel van de vragen was ook echt de verbinding: elkaar ontmoeten en leren kennen.

Gezonde maaltijd

Volwassen konden voor tien euro aan het driegangenmenu deelnemen. Voor basisschoolkinderen waren de kosten slechts 7, 50 en kinderen onder de vier jaar aten gratis. Het voorgerecht bestond uit een verfrissend lekker soepje met knapperig brood en smeersels. Het hoofdgerecht was een overheerlijke Annaburger met toeters en bellen en het menu werd afgesloten met een Hipperdepip vlaflip. De deelnemers genoten volop van het menu wat grotendeels mede mogelijk gemaakt was door de vele sponsoren. Bijna alle producten waren gesponsord door de lokale bedrijven en ook waren er zo een zestig vrijwilligers die ervoor hebben gezorgd dat deze avond een groot succes werd. Wim Pleune uit Sint-Annaland stond ervan op te kijken dat mensen zo vrijgevig zijn. Doordat hij ook als veilingmeester werkt mocht hij langs bij de lokale bedrijven met de vraag of ze producten wilde sponsoren. "Ik ging langs bij de lokale ondernemers met de vraag of ze producten wilden sponsoren. Vervolgens legde ik uit waarom en ik kreeg overal ja te horen. Die mensen moeten ook hun boterham verdienen en ze zeggen dan spontaan, kom er maar om. Daar geniet ik zo van", vertelt Wim.

Hoog bezoek

Ook burgemeester Ger van de Velde was aanwezig om een hapje mee te eten. Ze vertelt: "Het is echt geweldig, ik heb heerlijk gegeten. Het is gezellig aan alle tafels en het is echt uniek dat dit kan". "De kracht van de organisatie en de steun van het bedrijfsleven is echt bijzonder".

Toverkot

Bert en Ingrid beiden geen rasechte Stallanders zijn ook aanwezig. Zo een twaalf en half jaar geleden zijn ze hiernaar toe verhuisd vanuit Amsterdam. "Wij waren opzoek naar een levensloopbestendig huis en rust nadat we waren gevlucht voor het lawaai van Schiphol. Onze dochter woonde in Halsteren en daardoor kwamen we eigenlijk voor het eerst de brug over" vertelt Ingrid. "Eigenlijk gelijk zijn wij toen lid geworden van meerdere verenigingen omdat we de graag mensen wilde leren kennen". Bert vertelt verder: "Wij hebben volop meegeholpen met de organisatie. Deze avond moet echt herhaald worden. Het is ontzettend gezellig en het eten was heerlijk". Ingrid vertelt vervolgens verder: "Je komt allerlei mensen tegen met wie je een praatje kan maken. We zijn hier niet geboren maar we voelen ons wel Stallander. Het is een hele open gemeente. Het is en blijft natuurlijk een Toverkot".

l

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief