Brian Alwind (DSV), Frank Hommel (wethouder gemeente Tholen), Arno van Berlo (DSV).
Brian Alwind (DSV), Frank Hommel (wethouder gemeente Tholen), Arno van Berlo (DSV). (Foto: Gemeente Tholen)

DSV Solutions koopt bedrijventerrein Welgelegen III: 200 nieuwe banen

  algemeen

THOLEN - Transportbedrijf DSV Solutions heeft het 15 hectaren tellende bedrijventerrein Welgelegen III gekocht. Het bedrijf en de gemeente Tholen tekenden maandag 24 juni de verkoopovereenkomst. Dit levert sowieso tweehonderd fulltime banen op. 


Het bedrijf dat gespecialiseerd is in lucht- en zeevracht, wegtransport en logistiek, gaat op het perceel een distributiecentrum van ongeveer 90.000 m2 bouwen. Hier worden uiteenlopende goederen voor klanten opgeslagen. DSV zocht in verband met uitbreiding van haar activiteiten in Bergen op Zoom een nieuwe bestemming. Directeur Bas Fraanje, van DSV Zuid-West, geeft aan dat de locatie op Tholen een perfecte uitvalsbasis is voor hun bedrijf. "Op deze wijze kan DSV in de regio Bergen op Zoom verder groeien. Ook qua arbeidsmarkt is de ligging op het scharnierpunt tussen Zeeland en West-Brabant optimaal."

De komst van het bedrijf zal extra werkgelegenheid met zich meebrengen. Het levert ongeveer tweehonderd banen op, mogelijk zelfs nog meer. "Voor wat betreft transport en de overige spin-off komt daar nog eens 200 fte bij. Het bedrijf is van plan om 6 dagen in de week in twee ploegen te gaan werken, van 6.00 uur tot 18.00 uur", vertelt wethouder Frank Hommel. 

Er is een strakke planning voor de bouw van het distributiecentrum. De gemeente maakt binnenkort het terrein bouwklaar. De oplevering van de eerste compartimenten staat gepland voor mei 2020. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief