Jorben Koorevaar op de vrijdagmiddagborrel.
Jorben Koorevaar op de vrijdagmiddagborrel. (Foto: Andy Multimedia)

Jorben Koorevaar: 'Draaien is mijn droom, timmeren de realiteit'

  algemeen

THOLEN – Jorben Koorevaar is sinds een paar maanden actief als DJ in Tholen. Koorevaar – die bekend staat onder zijn artiestennamen Jorben_K en Imperial Assault - heeft al even aan het vak mogen ruiken op de Vrijmibotho van afgelopen juni. De Bode sprak met Koorevaar over zijn stijl, het combineren met zijn andere baan en de manier waarop hij zijn publiek wil vergroten.


DOOR JEFFREY HAGE

Er lopen verschillende mensen van binnen naar buiten in het eetcafé Hart van Tholen. De zon schijnt buiten fel en er galmt een gerinkel van bestek door het café. Af en toe wordt er op een bel geslagen om aan te geven dat er een nieuwe bestelling klaar is, terwijl een paar mannen aan de bar met bulderende lage stemmen de week bespreken. In de mix van deze gezelligheid stapt Jorben Koorevaar binnen. Hij gaat aan een tafel zitten, legt zijn armen op tafel en begint te vertellen: "Ik wilde altijd al beginnen met draaien, maar omdat ik altijd druk ben met werk ben ik er nu pas mee begonnen. Na wat geëxperimenteerd te hebben in mijn slaapkamer wilde ik vooral graag eens op een feestje draaien. Dat is met de afgelopen vrijdagmiddagborrel in Tholen gelukt en dat smaakte absoluut naar meer."

Optreden

De vrijmidagborrel was voor Koorevaar zijn eerste echte optreden. Hij had eerder al wel eens op verjaardagen gedraaid, maar dit was toch wel even wat anders. "Ik vertelde mezelf voor de show dat ik vooral geen fouten moest maken, genoeg contact met het publiek moest maken en niet alleen maar in mijn bubbel moest blijven hangen. Je wil het natuurlijk nooit verpesten, maar zeker niet op zo'n feest als dit," glundert Koorevaar die zichtbaar in zijn nopjes is als hij over het optreden praat. Voor het optreden op de vrijdagmiddagborrel werd Koorevaar klaargestoomd door begeleider Martin de Waal: "Ik heb eerst een 'mixje' opgestuurd naar Martin, waarna hij me wel eens wilde ontmoeten. Daarna ben ik nog een paar keer bij hem thuis geweest en heeft hij me klaargestoomd voor mijn optreden."

Stijl

Koorevaar heeft zoals eerder gezegd voor twee artiestennamen gekozen. Dit heeft hij bewust gedaan, zodat hij zichzelf niet hoeft te beperken tot één muziekstijl. "Ik heb nog niet echt een stijl gekozen waarmee ik door wil gaan. Dat kan ook eigenlijk nog niet, aangezien ik nog niet zo lang bezig ben met draaien, maar vooral omdat ik de beide stijlen zo leuk vind. Met Imperial Assault maak ik tot nu toe vooral Raw Hardstyle, maar met Jorben_K ga ik juist meer de House kant op. Ik weet zoals gezegd alleen nu nog niet waar ik verder mee wil gaan, want het ik vind zowel Raw Hardstyle als House echt fantastisch," glundert Koorevaar terwijl hij zijn blauwe 'Intents' festivalbandje om zijn pols heen beweegt.

Timmeren

In het dagelijks leven is Koorevaar echter met iets heel anders bezig dan muziek maken. "Ik ben timmerman en heb sinds kort ook mijn eigen bedrijfje. Omdat ik nu nog in de opstartfase zit met mijn bedrijf, is het soms alleen wel lastig om tijd in mijn DJ carrière te steken. Dat betekent niet dat ik niet met het vak bezig ben, want zelfs als ik in de auto zit en onderweg naar een klus ben denk ik nog na over wat ik moet doen om er verder mee te komen. Als ik er aan kan denken, doe ik dat zeker, maar op dit moment is draaien de droom en timmeren de realiteit," besluit Koorevaar krachtig. Hij geeft verder aan dat hij dit niet als een probleem ziet: "Ik hou echt van mijn werk. Ik vind het echt mooi om iets met mijn handen te kunnen maken en mensen tevreden te zien worden van mijn werk, maar als ik de keuze had zou ik toch professioneel gaan draaien."

Draaien

Op de vraag of hij zou kiezen voor draaien of producen geeft Koorevaar aan te kiezen voor draaien. "Draaien heb ik nu een beetje aan kunnen ruiken en dat voelde heel goed. Ik vond het fijn om de sfeer van het publiek te kunnen bepalen met mijn muzikale keuzes. Je gaat op die manier toch een soort connectie met mensen aan en dat is geweldig," lacht Koorevaar terwijl hij zijn glas met een zachte tik op tafel zet. "Nu hoop ik alleen dat ik binnenkort op nog meer feesten mag draaien!" 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief