Puck Meijer is de initiatoefnemer van de Salon van Tholen.
Puck Meijer is de initiatoefnemer van de Salon van Tholen. (Foto: Remko Vermunt)

Salon van Tholen geeft: Kleur!

  algemeen

THOLEN - Een vrolijke Salon van Tholen deze zomer! Spetterende kleuren in verschillende schilderstijlen en materialen. Van 10 juli tot en met 16 augustus exposeren vijf Thoolse kunstenaars hun werk in het atrium van het gemeentehuis in Tholen.


Josje Verton

Josje Verton exposeert abstract werk, acryl op doek. De steeds wisselende kleuren van de lucht en het water van de Oosterschelde, de schorren en slikken, de dijken en het tij vormen haar inspiratiebron. Acryl is voor Josje het ideale materiaal omdat haar manier van werken veel water vergt. Zij is Vedic Art teacher en geeft lessen en workshops in haar atelier.

Josien Molenaar

Het werk van Josien Molenaar is ook abstract, maar totaal anders van karakter. Zij schildert met olieverf op doek of paneel. Er is geen verhaal in haar schilderijen: alleen vorm en kleur zijn belangrijk. Het is een stijl die verwant is aan het werk van Sonia Delaunay in het begin van de 20e eeuw.

Victor van de Lande

De schilderijen van Victor van de Lande zijn abstract-expressionistisch. Het gaat bij hem om schilderachtige betrekkingen: contrast, hoeveelheden, beweging, structuur, ritme. Hij kiest voor acryl omdat het snel droogt. Daardoor is het mogelijk om direct door te werken op een voorgaande laag.

Puck Meijer

Puck Meijer schildert met olieverf landschappen, luchten, de Oosterschelde. Kortom: de directe omgeving. Het zijn realistische schilderijen, maar geen fotografische weergave. Zij bouwt haar kleuren langzaam op en werkt ook nat-in-nat. Daarom schildert zij met olieverf.

Mieke van Alphen

Ook Mieke van Alphen vindt een inspiratiebron in de wisselende kleuren van het water van de Oosterschelde. En in de expositieruimte van het gemeentehuis! De ramen, het uitzicht, een ideale plek voor haar pluimen in glas. Speciaal voor deze expositie heeft zij er nog enkele bij gemaakt. Vanaf september geeft zij weer workshops in glaskunst.

Openingstijden

De expositie is gratis toegankelijk van 10 juli tot en met 16 augustus tijdens de openingsuren van het gemeentehuis en op zaterdag van 09:00 tot 12:00 uur.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Chauffeur

Roosendaal

(Aankomend) Teeltmanager

Rilland

Bezorgers

Wemeldinge

Verkoopadviseur

Bergen op Zoom

Elektricien

Bergen op Zoom

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief