Foto: Hanneke Marcelis

Thoolse burgers hebben niks te zeggen over Bravis

  algemeen

THOLEN - De gemeente en de inwoners van Tholen hebben geen zeggenschap meer in de locatiekeuze van het Bravis. Dat blijkt uit antwoorden op CDA-vragen. Het CDA wilde weten of de RvB opnieuw met de Thoolse gemeenteraad in gesprek zou gaan, maar dat is van de baan. Daarmee heeft Tholen definitief geen enkele inspraak meer op de locatie voor het nieuwe ziekenhuis.
 


In een laatste poging om het Bravis Ziekenhuis in de buurt en dus bij Bergen op Zoom te houden, ging de gemeente Tholen begin juni nog een keer in gesprek met de Raad van Bestuur. Het gegeven dat het nieuwe ziekenhuis dat in Roosendaal komt, niet binnen 45 minuten te bereiken is vanuit Stavenisse, maakt dat velen zich grote zorgen maken. Volgens de raad kun je het dorp niet binnen 18 seconden uit zijn zoals in het onderzoek staat. Om die reden vroeg de Thoolse gemeenteraad het ziekenhuisbestuur met klem om de locatiekeuze te heroverwegen.

Woorden

Nu blijkt echter uit antwoorden op vragen van het CDA dat Tholen en haar inwoners geen inspraak meer hebben. Het CDA vroeg of de RvB opnieuw met de gemeenteraad en inwoners van Tholen in gesprek zou gaan. De gemeente laat daarop weten: "In reactie daarop maakt de Raad van Bestuur zonder omhaal van woorden duidelijk dat van het voorgenomen besluit niet zal worden afgeweken. Er vinden geen nieuwe gesprekken plaats die invloed hebben op de besluitvorming", zo luidt het antwoordt van B&W richting de CDA-fractie. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Bezorgers weekbladen

Wemeldinge

Chauffeur

Roosendaal

Bezorgers

’s-Gravenpolder

Verkoopmedewerker/Hulpkrachten

Westkapelle

Bezorgers

Wemeldinge

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief