Bronzen Kruis voor Jeroen van Hoek

  algemeen

SINT-MAARTENSDIJK - Jeroen van Hoek uit Sint-Maartensdijk heeft het Bronzen Kruis mogen ontvangen. Hij was sergeant der 1e klasse bij de Koninklijke Landmacht. Hij krijgt deze bijzondere onderscheiding voor zijn inzet in Afghanistan 2009 wegens 'moedig en beleidvol optreden tegenover de vijand op verschillende momenten.


"Toenmalig sergeant der 1e klasse Jeroen maakt als commando deel uit van de 2e rotatie van Task Force 55, een gecombineerde eenheid van special forces van het Korps Commandotroepen en Korps Mariniers. De eenheid komt regelmatig in gevecht met de vijand. Jeroen onderscheidt zich in deze periode vanwege zijn herhaald moedig en beleidvol optreden als Forward Air Controller", zo blijkt uit het rapport. "Zijn belangrijkste taak is het coördineren van luchtsteun: hij zorgt dat de helikopters en vliegtuigen op de juiste manier kunnen ondersteunen bij de gevechten op de grond, om de grondeenheden op deze manier te ondersteunen. Hij is de spin in het web tussen de grondeenheden en de verschillende luchteenheden. Met gevaar voor eigen leven blijft hij constant in de vuurlinie opereren en weet hij tijdens alle operaties effectieve luchtsteun te organiseren."

"Hoewel hij deze functie eigenlijk op junior niveau vervult, neemt hij meerdere malen de hoofdrol in de coördinatie op zich. Tijdens 3 verschillende operaties is het optreden van Jeroen van doorslaggevend belang. Hij verlaat meermaals zijn veilige positie om blootgesteld aan vijandelijk vuur, luchtsteun te kunnen garanderen. Tijdens een van deze operaties werd korporaal Kevin van de Rijdt geraakt door vijandelijk vuur, met uiteindelijk fataal gevolg. Mede dankzij de goede coördinatie van de inzet van Nederlandse Apache-helikopters door Jeroen en zijn moedige optreden, weten de mannen Kevin naar een veilige positie te brengen."

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Bezorgers weekbladen

Wemeldinge

Chauffeur

Roosendaal

Bezorgers

’s-Gravenpolder

Verkoopmedewerker/Hulpkrachten

Westkapelle

Bezorgers

Wemeldinge

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief