De jongeren bouwen een megavlot.
De jongeren bouwen een megavlot.

Beachgames wederom een groot succes!

Door: Jacoline de Boer algemeen

THOLEN - Afgelopen donderdagmiddag konden kinderen van de Gemeente Tholen naar hartenlust ravotten op de Oesterdam.

DOOR JACOLINE DE BOER


Het was een bewolkte middag maar met een temperatuur van zo een drieëntwintig graden en een heerlijk windje was het goed vertoeven aan de Oesterdam. De beachgames waren in eerste instantie georganiseerd voor jongeren van 12 tot 23 jaar. Wegens te weinig aanmeldingen is toen besloten om de leeftijd te wijzigen zodat kinderen vanaf 8 jaar al mee konden doen. Er waren deze middag zo een 35 kinderen die over 4 groepen werden verdeeld. De jongste deelnemer was acht en de oudste 18 jaar, al waren de meeste kinderen die deelnamen ongeveer 11 jaar oud. De kinderen gingen per groep aan de slag met een activiteit. Buiten de wateractiviteiten kon men ook op het droge meedoen aan voetbal, volleybal, spikebal of kubb.


Spannende wateractiviteiten
Er waren verschillende wateractiviteiten waaronder een megavlot bouwen. De subersub werd door de kinderen zeer enthousiast ontvangen. Hierbij konden de kinderen op een soort groot surfboord met meerdere tegelijk staand vooruit roeien door middel van peddels. Ook kon je zelf als je durfde het water op met een kleine sub. De kinderen waren wel verplicht een zwemvest aan te doen. "Veiligheid is wel belangrijk" verteld Ties Reitsma een Jongerenmedewerker van de Gemeente Tholen.


Organisatie
De beachgames zijn een onderdeel van de Summergames die het Jeugd en Jongerenwerk Tholen organiseert. Ze hopen door deze activiteiten te organiseren dat de jongeren van de Gemeente Tholen deze zomer lekker kunnen sporten, spelen en op deze manier ook nieuwe mensen leren kennen. De evenementen voor deze zomer zijn allemaal in samenwerking bedacht met jongeren. Niels Krijger, Benjamin Opree, Jari Boer, Rens van Doorn, Aron Nesen en Madelief Wolvekamp zijn de jongeren die mee hebben gedacht voor andere jongeren. Ties Reitsma vertelt: "Het is fijn dat deze jongeren meedenken. Zij weten wat er speelt onder jongeren en waar hun interesses liggen. Ook kunnen zij voor de nodige reclame zorgen waardoor steeds meer jongeren de evenementen weten te vinden". "Voor de jongeren die mee hebben geholpen met organiseren is het ook goed. Op een dag zoals deze begeleiden ze onder andere groepjes, ze leren zo ook bijvoorbeeld om dingen te organiseren en dergelijke" aldus Ties.

Crew
Benjamin Opree één van de jongeren die dit evenement mee heeft bedacht was deze middag ook aanwezig om mee te helpen. Benjamin vertelt: "Ik help al voor het derde jaar mee om dit te organiseren. Sinds ik dit doe draag ik ook een wit shirt met daarop Crew, zo ben ik goed zichtbaar". De 20-jarige Benjamin vertelt verder: "Ik vind het leuk om evenementen mee te organiseren maar ik vind het ook zeker net zo leuk om mee te doen. 15 augustus is er een dropping die ik heb bedacht. Eindelijk komt die er dan. Wie mee wil doen wordt gedropt op het eiland en met spotauto's worden we achterna gezeten. Echt een aanrader om mee te doen", aldus Benjamin.

Vriendinnen
Sylvana en Malika twee vriendinnen van het eiland waren ook naar deze middag gekomen. "Mijn moeder las het en ook Benjamin vroeg of ik kwam dus toen zijn we hier maar naar toe gekomen", vertelt Sylvana. Het is de eerste keer dat de vriendinnen hier zijn en ze hebben er geen spijt van. "We willen aan alles meedoen. Het is leuk dat je op deze manier aan bewegen kunt doen, mensen leert kennen en dat het is ook nog eens gezellig", vertellen de dames.


Activiteiten
Deelname aan een activiteit kost slecht twee euro per kind. Kinderen waarvan de ouders bij het Leger des Heils komen krijgen voor de activiteiten een bon waardoor ze gratis mee kunnen doen zodat het voor ieder kind toegankelijk is. Deze zomer staan er meer evenementen op het programma waaronder lasergamen, snorkelen en watergames. Alle data 's en tijden zijn te vinden op de website van de Gemeente Tholen. Wel graag van tevoren even aanmelden. [l]

Een gezellig potje volleybal.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief