'Bijna alle Tholenaren willen terugkeer van het schoolzwemmen'

  algemeen

THOLEN - Bijna honderd procent van de Tholenaren vindt dat het schoolzwemmen weer moet worden ingevoerd op de basisscholen. Dat zegt SP Tholen die recent de uitslag bekend maakte van de enquête die de partijleden hebben gehouden op de Thoolse braderie. Tachtig procent vindt dat de de kosten hiervoor voor de gemeente zouden moeten zijn. De rest vindt dat ouders mee moeten betalen.


De SP maakte van de gelegenheid gebruik om bezoekers van de Thoolse braderie om hun mening te houden middels een enquête. De SP vroeg onder andere 'of de groeiende groep arbeidsmigranten op Tholen moet worden gehuisvest in bestaande woningen in de kernen of op het terrein van de werkgever.' Tweederde van de ondervraagden stemde voor dat laatste. Verder blijkt 72 procent tegen meer windmolens en windparken is, terwijl 28% het niet als een probleem ziet.

Open water

Het onderwerp schoolzwemmen leverde de duidelijkste uitkomst op, volgens de SP. "Op de vraag of schoolzwemmen een taak is van de gemeente of een zaak voor de ouders, antwoordde 80% dat dit een taak van de gemeente is, terwijl 20% vond dat ook de ouders er aan moeten meebetalen. Het plan om bij het schoolzwemmen kinderen ook te leren zwemmen in open water, vond iedereen een goed idee." Een gemeentewoordvoerder laat desgevraagd weten: "Het schoolzwemmen is in 2010 vanwege bezuinigingen afgeschaft door de gemeenteraad. Het college is momenteel niet voornemens om het terug in te voeren."  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief