Afbeelding
Foto: PolitieRoosendaal eo

Coke-schuur Oud-Vossemeer moet jaar lang op slot

Door: Vera de Geus algemeen

OUD-VOSSEMEER - De boerenschuur aan de Molenweg waar in Oud-Vossemeer waar op 6 juni een flinke cocaïnewasserij werd aangetroffen, wordt deze week voor een jaar hermetisch afgesloten. Dit op grond van de Wet Damocles. Dat laat burgemeester Ger van de Velde - De Wilde weten. De eigenaar en huurder van de desbetreffende schuur zijn inmiddels op de hoogte gesteld.


In de ochtend van donderdag 6 juni rond 10.00 uur werd in de boerenschuur aan de Molenweg een synthetisch drugslab aangetroffen. In de cocaïnewasserij vond de hele productie plaats voor het maken van harddrugs. Volgens de politie betrof de wasserij zeker één van de grootste van Nederland. "Er werd een aantal kilo aan gewone cocaïne en basecoke aangetroffen. Daarnaast stond er 13000 liter aan extreem brandbare en explosieve vloeistof in het gebouw", zo weet de burgemeester.

Omgevallen boom

De politie kwam het lab voor de zomer op het spoor na een omgevallen boom. Bij het opruimen hiervan werd er bij een boerenschuur namelijk een bijzondere lucht geroken en enkele verdachte mannen gezien. De gewaarschuwde agenten troffen het drugslab daarop aan. Op grond de Wet Damocles-beleid, dat er op gericht is om een drugspand uit de drugsketen te halen, mag de burgemeester na de vondst van bijvoorbeeld een hennepkwekerij of coke-wasserij het pand verzegelen. In het geval van de schuur aan de Molenweg, heeft Van der Velde-De Wilde gekozen voor verzegeling van het pand voor twaalf maanden. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief