De gasten arriveren in het 'Zonnebloemtheater'.
De gasten arriveren in het 'Zonnebloemtheater'. Foto: Rien Wesselink

Feestelijke regionale Zonnebloemmiddag

Sport en vereniging

THOLEN - Woensdag 2 oktober werd het Gemeenschapscentrum, de Meulvliet, in Tholen omgedoopt tot het Zonnebloemtheater. 11 van de 12 afdelingen uit de Zonnebloem regio Brabantse Wal waren met hun gasten en vrijwilligers aanwezig om samen op Pad te gaan met Annie M.G. Schmidt.

De Zonnebloem regio Brabantse Wal organiseerde op deze dag voor haar gasten en vrijwilligers een sprankelende middag met alles erop en eraan door ‘t Huis Theater te arrangeren, die een speciaal voor de Zonnebloem gemaakte productie op de planken brengt. ’t Huis Theater stelt zich ten doel het cultureel erfgoed van Annie M.G. Schmidt levend te houden. Dit doen ze op een eigentijdse manier en voor jong en oud is het een genot om hiernaar te kijken en het te beleven.

Ach wie kent nu niet iets van het rijke Annie M.G. Schmidt repertoire, zoals bijvoorbeeld de liedjes uit Ja Zuster Nee Zuster of Dikkertje Dap met zijn Giraf. Door Jeske ven Hemert en Luc van den Engh werd een heel scala van liedjes en verhaaltjes uitgebeeld en opgevoerd. Mensen konden actief meedoen. Op een hele fijne manier werden ook de verschillende afdelingen meegevoerd in de uitvoering van deze middag.

Toen in de pauze de pauzedrankjes met warme hapjes en bitterballen de zaal werden binnen gedragen door de vrijwilligers, was het feest compleet. En vergat iedereen dat het buiten hard regende.

Na de pauze werd het regionale feestje voortgezet en wisten Jeske en Luc op een hele verfrissende wijze het prachtige repertoire van Annie M.G. Schmidt in de tijd van nu te zetten, op deze wijze werd het allemaal in het heden beleefd.

De in totaal 300 gasten en vrijwilligers die deze middag aanwezig waren hadden daarom een geweldige tijd die nog lang in hun herinnering zal blijven en iedereen ging met een tevreden glimlach weer huiswaarts.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief