Alle klassen hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de natuurtuin. FOTO RENEE BIJL
Alle klassen hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de natuurtuin. FOTO RENEE BIJL

Obs De Casembroot heeft haar eigen natuurtuin

Door: Vera de Geus algemeen

SINT- ANNALAND - De leerlingen van obs De Casembroot in Sint-Annaland kunnen voortaan naar hartenlust spelen, werken en leren in de eigen natuurtuin van de school. Deze is officieel in gebruik genomen door de burgemeester en heeft een snackdoolhof, voetbalveld/buitenlokaal, klimstammen, bloemenhoek en een insectenhuis.

"Begin dit jaar hebben we met de toenmalige groep 3 meegedaan aan de ontwerpwedstrijd van het IVN in het kader van De Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen. De leerlingen van groep 3 hebben samen met de natuurouders een ontwerp gemaakt voor de natuurtuin en ingezonden. Onze school was één van de 21 winnaars die een geldprijs ontving om het ontwerp te realiseren", zo vertelt men. Het thema van het ontwerp is natuur, voeding, spelen en leren. "De vier elementen hebben we terug laten komen in de vorm van een snackdoolhof, voetbalveld/buitenlokaal, klimstammen, bloemenhoek en insectenhuis. Iedere klas heeft een onderdeel van de tuin aangelegd met ondersteuning van de natuurouders."

Prachtig gebied

Zowel de school als de gemeente zijn blij met de natuurtuin, zeker vanwege het belang van natuureducatie. "We wonen immers in een prachtig gebied en het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd met de natuur in aanraking komen", zo sprak de burgemeester. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief