Tweede rondvaartboot voor Frisia Rondvaarten in Sint-Annaland

  Bedrijvig Nieuws

SINT-ANNALAND – Frisia Rondvaarten in Sint-Annaland neemt een tweede schip in gebruik. De Frisia 2. Gerard en Coby Hoogstad zijn blij met de uitbreiding en voor hun zoon Roy gaat een droom in vervulling. De 18-jarige ondernemer gaat namelijk de Frisia 2 exploiteren. Waar de Frisia het ruime sop van het nationaal park Oosterschelde verkiest, zoekt de Frisia 2 via de binnenwateren steden als Goes en Roosendaal op.


In 1984 begonnen Gerard en zijn vader als sportvisser. Toen de visstand achteruitliep gingen ze medio jaren '90 schepen bouwen die geschikt waren voor rondvaarten en sportvissen. In deze periode ging Coby ook meevaren. In 2003 kwam de grote Frisia erbij. Gerards vader ging trad in datzelfde jaar uit het bedrijf. Dit jaar voegt Roy zich als ondernemer bij het bedrijf. Binnenkort rondt hij zijn opleiding tot schipper binnenvaart af. Aanvankelijk zullen ervaren schippers en zijn ouders Roy op de Frisia 2 bijstaan, tot hij volledig bevoegd is om zelfstandig de rondvaartboot over de binnenwateren te laveren. "In de laatste vijf jaar hebben we een gigantische groei doorgemaakt. Zodoende zijn we ongeveer een jaar geleden naar een tweede boot gaan zoeken. In het afgelopen najaar hebben we die gevonden. Het betreft een schip uit 1970 die als rondvaartboot diende in het Biesbosch", licht Coby toe.

Geschikt De Frisia doet perfect dienst op het water van het nationaal park Oosterschelde. Dagtochten, natuurtochten, rondvaarttochten en niet op de laatste plaats kun je aan boord van de Frisia genieten van de unieke zeehondensafari. Maar het schip, dat makkelijk plaats biedt aan 350 gasten, is niet bepaald geschikt te noemen voor de binnenwateren. De Frisia 2 wel. "Met deze rondvaartboot kun je vele kanten op en is meer geschikt voor kleinere groepen. Ze wordt ingezet voor vaartochten naar Steenbergen, Roosendaal, Bergen op Zoom en Goes. De Frisia 2 steek je zo door de Bergse Diepsluis. De opstap hoeft ook niet persé in Sint-Annaland te zijn, dat kan net zo goed in een van deze steden of in Tholen zijn."

Functioneel De tweede rondvaartboot biedt binnen plaats aan 90 personen. In totaal kunnen er 130 personen aan boord van de Frisia 2. Dit maakt het meer dan een functioneel schip voor gezelschappen als bruiloften, jubileumfeesten en andere gelegenheidspartijen. "De catering geschiedt vanuit de Frisia. "We zorgen er voor dat alles kant en klaar wordt aangeleverd. Dat kan een geheel verzorgde lunch zijn of een barbecue of buffet. Er is van alles bespreekbaar", laten Coby, Gerard en Roy eensgezind weten. Marinka Scherpenisse wordt de vaste cateringmanager aan boord van de Frisia 2, zij is sinds negen jaar een bekend gezicht aan boord van de Frisia." Inmiddels staan er al 40 partijen, inclusief een bruiloft, geboekt voor op de Frisia 2. Voor meer informatie of boeken kun je terecht op: www.frisiarondvaarten.nl. Telefoon: 0166 654321. Mobiel: 06 53470330. Email: info@frisiarondvaarten.nl.

Frisia Rondvaarten, Bronsgeestweg 16, 4697 RT Sint-Annaland

BIJDRAGE JOSIEN MATHLENER<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief