Afbeelding
Foto: Shutterstock

Vooral zware klappen voor kledingzaken en schoenenwinkels

Door: Peter Houtepen Economie

THOLEN - In de detailbranche hebben vooral kledingzaken en schoenenwinkels in de maand april, de eerste volle maand van de coronacrisis, zware klappen gekregen. 

Kledingzaken werden het zwaarst getroffen, de omzet daalde met maar liefst 58,5 procent ten opzichte van april vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag bekend heeft gemaakt. Ook schoenenwinkels hadden het zwaar te verduren met een omzetdaling van 44,7 procent. Non-food zaken zagen hun omzet dalen met 15,8 procent.

Supermarkten, doe-het-zelf zaken en bouwmarkten spinnen juist garen bij de coronacrisis. De omzet van supermarkten steeg in vergelijking met april 2019 met 6,6 procent; die van doe-het-zelf zaken en bouwmarkten zelfs met 25,6 procent. Veel mensen die aan huis gekluisterd waren, maakten van de gelegenheid gebruik om aan de woning te klussen. 

Verder was - omdat veel mensen thuis zijn gebleven - de online omzet in april 62,4 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder.

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief