Afbeelding
Foto: Privébezit

Paula biedt al jaren schuldhulpverlening: ‘Bij sommige cliënten zijn energiekosten meer dan verdubbeld’

Door: Jacoline de Boer Economie

THOLEN - Door de alsmaar stijgende kosten in het dagelijks leven komen steeds meer mensen financieel in de problemen. Ze staan vaker in het rood, krijgen sneller betalingsachterstanden en uiteindelijk wordt verwacht dat de vraag naar schuldhulpverlening toe zal nemen. 

Paula Koedoot van Gès Advies uit Tholen ziet gelukkig op dit moment nog geen stijging in het aantal aanvragen, maar verwacht wel dat dit op korte termijn gaat veranderen. Paula staat al 13 jaar aan het roer van Gès Advies en biedt schuldhulpverlening, bewindvoering en budgetbeheer aan. Hoewel Paula de pensioenleeftijd al heeft bereikt blijft zij zich inzetten voor mensen in financiële nood. Samen met twee werknemers zet zij zich in om te zorgen dat mensen niet (verder) financieel de mist ingaan.

“Schuldhulpverlening is een onderdeel van bewindvoering en budgetbeheer. Het is niet onlosmakelijk dat schuldhulpverlening met bewindvoering vaststaat. Niet iedereen die onder bewind staat heeft schulden. Paula merkt ook dat het leven alsmaar duurder wordt. “We krijgen vaker te horen, alles is duurder. Kan ik meer leefgeld krijgen. De echte minima(bijstand en uitkering) krijgen allerlei extra’s, maar de werkende mensen met een minimaal inkomen ‘pissen’ overal naast. En dat maakt het wel ontzettend lastig. We worstelen nu wel veel bij de cliënten met de verhoogde energiekosten. Bij sommige cliënten zijn de energiekosten meer dan verdubbeld. We vrezen het grootste vrezen voor de energieafrekening straks. Ik ben bang dat de klap nog gaat komen”, aldus Paula.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief