Logo internetbode.nl/tholen

Spannende competities en spelplezier bij Thoolse schoolvoetbaltoernooi

  Nieuwsbrief

SINT-MAARTENSDIJK – Op de velden van SV Smerdiek op sportpark Haestinge is het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi gehouden. De deelnemersopkomst was als vanouds en aan publieke belangstellen was er ook geen gebrek. Soms ging het er fel aan toe tussen de elf- en zeventallen. Zowel de jongens- als meidenteams zetten hun beste beentje voor om een wisselbeker in handen te krijgen.


Het schoolvoetbaltoernooi vond plaats onder een grijs wolkendek en een frisse voorjaarswind, maar dat leek de jonge spelers van De Schalm uit Stavenisse, De Casembroot uit Sint-Annaland, Ter Tolne, De Kraal, De Veste en De Regenboog uit Tholen, Die Heenetrecht, De Ark en Sint Anthonius uit Oud-Vossemeer, De Eevliet uit Poortvliet, De Rieburch uit Sint-Maartensdijk en De Luyster uit Sint Philipsland niet veel te deren. Onder grote publieke belangstelling van ouders, familie en vrienden deden zij hun best om de bal op de gortdroge speelvelden in het doel van het andere team te schieten. De spelers waren ingedeeld in vijf poules, waarvan een poule bestond uit zes jongenselftallen, twee poules uit vier jongens zeventallen en twee poules uit zes en vijf meiden zeventallen. Zowel kinderen die geregeld op het voetbalveld te vinden zijn als leerlingen die af en toe een balletje trappen beleefden bij het toernooi plezier aan de voetbalcompetitie voor basisscholieren. Maar naast dat ze op een ongedwongen manier actief en sociaal bezig waren was de wens om de wisselbokaal binnen te halen soms echter zo groot, dat de wedstrijden er af en toe fel aan toe konden gaan. Een enkele keer leidde het zelfs tot een lichte blessure.

Scoren In poule één waren De Kraal, De Casembroot en Ter Tolne degenen die punten wisten te scoren. Vooralsnog kon geen van hen tippen aan de voetbalkwaliteiten van de spelers van De Rieburch. Het elftal van de Smerdiekse basisschool lukte het dan ook om met een klinkende overwinning de wisselbeker te pakken. Bij de jongens zeventallen liep de spanning geleidelijk hoog op. De Veste kwam in poule twee sterk uit de bus, maar in poule drie was dat De Schalm. Uiteindelijk legden de spelers van De Veste het met een punt verschil af tegen de spelers van De Schalm. De wisselbeker ging dus mee naar Stavenisse. In poule vier domineerden de meiden van De Casembroot en De Regenboog, maar de spelers van De Eevliet veegden met nog grotere verschillen de anderen van het veld. In poule vijf was het voor alle teams een tandje bijzetten om te scoren. De eindstanden liepen niet heel ver uiteen. Uitschieter hier was De Schalm. De meiden uit Stavenisse stonden dan ook tot slot tegenover het team uit Poortvliet. Ook nu wist de winnaars van poule vier het spel te beheersen. Met twee tegen nul en eveneens een wisselbeker keerden zij huiswaarts.

BIJDRAGE JOSIEN MATHLENER<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief