Logo internetbode.nl/tholen

Tholen startlocatie Ster ZLM Toer

  Nieuwsbrief

THOLEN – De Europese top van het wielrennen zal op donderdag 15 juni neerstrijken in Tholen voor een monsterrit in de Ster ZLM Toer. Tholen is startlocatie voor de tweede etappe van vijfdaagse wielerwedstrijd in de categorie 2.1 van de UCI. De renners krijgen meer dan tachtig kilometer aan Thoolse dijken en Zeeuwse wind voorgeschoteld voordat zij verder koersen richting de Brabantse Wal, waar de finish na 188 kilometer in Hoogerheide zal liggen. 


Het peloton wacht op de bewuste 15 juni een pittige ronde door het gebied waar Brabant en Zeeland elkaar kussen. De start is om 11.30 uur in Tholen-stad. In 85 kilometer doen de renners Oud-Vossemeer, Sint Philipsland, Anna Jacobapolder, Sint-Annaland, Scherpenisse en Poortvliet aan, waarna zij via de Oesterdam richting de Brabantse Wal rijden.

Daar maken ze een omloop van 53 kilometer langs Bergen op zoom richting de gemeente Steenbergen om vervolgens via, Kruisland, Wouw en Wouwse-Plantage af te zakken richting de gemeente Woensdrecht waar vanaf 14.40 uur de finale plaatsvindt met drie lokale ronden langs Hoogerheide, Calfven, Ossendrecht en Huijbergen en de uiteindelijke finish op de Huijbergseweg in Hoogerheide.

Mooi parcours

Wedstrijdvoorzitter Anton Ganzeboom heeft hoge verwachtingen van de etappe van Tholen naar Hoogerheide. "We zijn blij dat we opnieuw een mooi parcours voor kunnen leggen aan het peloton, waarbij verschillende type renners voor hun kansen kunnen gaan. Te beginnen met een mooie proloog voor de specialisten in Westkapelle en we zijn ook erg benieuwd naar de ontwikkelingen in de etappe van Tholen naar wielerdorp Hoogerheide", liet hij tijdens de perspresentatie van de Ster ZLM Toer weten.

De vijfdaagse start woensdag 14 juni in het Zeeuwse Westkapelle en kent verder nog ritten in Zuid-Limburg, de Belgische Ardennen en een finale in de omgeving van Oss.

Winnaars

De Ster ZLM Toer, ook bekend als de GP Jan van Heeswijk, bestaat al sinds begin jaren zeventig, al heeft ZLM verzekeringen pas in 2011 zijn naam aan de etappekoers verbonden. Onder meer Sep Vanmarcke, Andé Greipel en Philippe Gilbert schreven de Toer al eens op hun naam. Vorig jaar bleek ook Wout Van Aert, normaal gezien in het veld de grote uitdager van Mathieu van der Poel, goed uit de voeten te kunnen op het veelzijdige parcours van de Ster ZLM Toer.

De Ster ZLM Toer is overigens niet te verwarren met de beloftewedstrijd ZLM Tour, dat zich niet alleen op een andere leeftijdscategorie richt, maar ook een andere schrijfwijze kent.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief