Smerdiek periodekampioen na monsteroverwinning op Vosmeer

Nu Bergen op Zoom

SINT-MAARTENSDIJK – Niet altijd zijn derby’s echt spannend, maar een 10–0 overwinning is toch wel een zeldzaamheid. Toch lukte dit zaterdag Smerdiek dat op deze manier de eerste periodetitel haalde van alle Thoolse voetbalclubs. Wel zijn er nog andere clubs volop in de race voor zowel titels als periodekampioenschappen.

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk: een wedstrijd met eenrichtingsverkeer. Alles ging naar het doel van Vosmeer doelman Jeroen de Bruin. Al snel na de aftrap was er de eerste kans voor Smerdiek maar de vrije trap ging ver over. Smerdiek begon kalm en rekende op de kansen die zeker zouden komen. Gedurende de hele wedstrijd had Smerdiek een krachtig veldoverwicht en Vosmeer kwam er niet aan te pas. In de 10e minuut kwam de eerste grote mogelijkheid maar keeper de Bruin tikte de inzet van Jan van Damme over.

Twee minuten later was er weer een grote kans maar de keeper weet opnieuw te keren. Zo kwamen er nog twee grote kansen voordat het in de 21e minuut eindelijk raak was. Sander Vroegop kopte de bal handig over de uitgelopen keeper in het doel: 1 – 0. Vosmeer beperkte zich tot verdedigen en loeren op de counter. Ze kregen slechts één echt kans in de 28e minuut maar Stolwijk schoot van dichtbij naast. Vlak voor rust werd de derby beslist door een fraaie treffer van Shane Cogels na prachtig voorbereidend werk: 2 – 0.

Doelpuntenmachine komt op gang

In de tweede helft stortte Vosmeer volledig in. Na 45 minuten lang verdedigen was het gedaan met de conditie. Hierdoor kon Smerdiek de voorsprong rustig uitbouwen waar ze dan ook gretig gebruik van maakten. In de 49e minuut rondde Dennis Moerland een aanval via links af met een harde kopbal ( 3 – 0 ). Drie minuten later was de kopbal van Jan van Damme ( 4 – 0 ).

Even deed Smerdiek het wat rustiger aan, maar ze bleven op alle fronten de beste partij. In de 61e minuut maakte Levi Lindhout zijn verdiende treffer want hij speelde een prima wedstrijd en vertoonde een grote inzet. ( 5 – 0 ). Drie minuten later zorgde Dennis Moerland voor zijn tweede treffer ( 6 – 0 ). In de 67e minuut was het de beurt aan verdediger Niels Lindhout, die uit een vrije trap de bal ineens in het doel schoot ( 7 – 0 ). En nog was het kruit niet verschoten.

Tien, tien, tien!

De ingevallen Andreas Vroegop kwam ook nog zijn deel opeisen. Eerst schoot hij in de 85e minuut nummer acht erin en een minuut later lag de bal er opnieuw in door dezelfde Vroegop ( 9 – 0 ). Langs de lijn werd reeds tien, tien, tien geroepen maar die leek er toch net niet te komen. Op de valreep gaf de voortreffelijk leidende scheidsrechter Slabbekoorn nog een strafschop. Een buitenkansje voor keeper Thijs Bahlke die de bal keurig in de uiterste hoek schoof ( 10 – 0 ).

Het feest kon beginnen en Smerdiek kan zich opmaken voor de nacompetitie. Er waren veel toeschouwers op de wedstrijd afgekomen maar de echte derbysfeer ontbrak. Daarvoor was het kwaliteitsverschil gewoon te groot. De wedstrijd verliep dan ook sportief zonder al te veel ongeregeldheden of harde overtredingen. Wel was er een maximaal gebruik van wisselspelers.