Foto: Screenshot Opsporing Verzocht

BREAKING: Speciekuip uit Schelde-Rijnkanaal bevat stoffelijke resten van vermiste loodgieter

  Politie

OUD-VOSSEMEER - In de speciekuip die vorige week ter hoogte van Oud-Vossemeer uit het Schelde-Rijnkanaal werd gehaald zitten stoffelijke resten van de vermiste loodgieter Johan van der Heyden. Dat heeft de politie vandaag bekend gemaakt. De familie van Van der Heyden is door de politie in kennis gesteld over de vondst. Het onderzoek in de zaak gaat door.


Sinds de avond van zondag 2 juni 2019 was niets meer vernomen van Johan van der Heyden uit het Belgische Lint. De politie ging er al langere tijd van uit dat hij niet meer in leven was. 

Een tijd terug werd ook al in het Schelde-Rijnkanaal gezocht, maar er werd toen niets gevonden. Ook op ander plaatsen werd al tevergeefs naar hem gezocht. Donderdag jongstleden was het wel raak. Er waren geruchten dat Van der Heyden in een beton zou zijn gegoten en in een speciekuip in het water gegooid. In het water werd donderdag om 15.00 uur inderdaad een speciekuip met beton aangetroffen. De kuip werd uit het water gehaald en naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gebracht voor verder onderzoek. Daaruit is gebleken dat zich hierin de resten van de man bevonden. "Een ontzettend belangrijke vondst voor het onderzoeksteam en de familie van Johan, die duidelijkheid geeft over zijn lot", aldus woordvoerder Willem-Jan Uytdehage van de politie.

De 56-jarige loodgieter vertrok op zondag 2 juni vorige jaar vanuit België met zijn bestelwagen en keerde niet meer terug. De Belgische en Nederlandse politie hielden in oktober meerdere personen aan, waaronder prostituee Wanda van R. uit Zoersel. Ook haar vriend Nicky S. en haar twee zonen belandden in de cel. De twee jongens legden een gruwelijke verklaring af. Volgens hen maakten Wanda en Nicky een groot kampvuur en lieten daarin de lichaamsdelen van Van der Heyden één voor één verdwijnen. De getuigenverklaringen komen overeen met meldingen van een buurtbewoner uit het woonwagenkamp in Steenbergen.

In de zaak rond de vermiste loodgieter heeft de politie in de tussentijd zeven aanhoudingen verricht.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES