Afbeelding
Foto: ChristenUnie

College verjongt met komst van Corniel van Leeuwen (31)

Door: Peter Houtepen Politiek

THOLEN - In de raadsvergadering van maart neemt Corniel van Leeuwen (31) voor de ChristenUnie het wethoudersstokje over van Jan Harmsen (65). Koos de Feijter (63) neemt de raadsplek over van Van Leeuwen. 

"Bij de verkiezingen en de coalitievorming in 2018 heeft Jan Harmsen aan de fractie aangegeven op enig moment ruimte te willen bieden aan anderen om als wethouder aan te treden", schetst fractievoorzitter Jaap Hage van de ChristenUnie. "Een mooi gebaar vonden we als fractie om anderen kansen te gunnen. Daarom is bij de voortzetting van zijn wethouderschap afgesproken om na twee jaar een bezinningsmoment te plannen. Zeker ook om dan te bezien of er mogelijke kandidaten zouden zijn."

Jan Harmsen zegt graag ruimte te maken voor Corniel van Leeuwen. "Per slot van rekening heb ik zelf om een goed gesprek gevraagd, maar het doet wel een beetje zeer. Natuurlijk is het een pittige baan en merk ik echt wel dat ik de 65 jaar gepasseerd ben, maar er liggen nog mooie uitdagingen in onze gemeente en in Zeeland. Er gebeuren echt heel veel mooie dingen in onze samenleving. Lees de nieuwjaarsspeech van onze burgemeester er nog maar eens op na. Ik ben dankbaar daar aan te hebben mogen bijdragen. Voor een jong en energiek talent zijn er volop triggers om zich voor onze samenleving in te zetten. Het is Corniel van harte gegund."

Stilzitten is echter niks voor Harmsen. Glimlachend zegt hij: "Er zal best wel weer wat op mijn pad komen. Ik heb een mooie tijd gehad. Veel geleerd. Hard gesjouwd. Mooi dat ik aan het gemeentebestuur mijn bijdrage mocht leveren. Voor de toekomst hoop ik mijn kennis en ervaring blijvend dienstbaar te kunnen maken."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief