Derby van het jaar eindigt in grote overwinning voor Tholense Boys

SINT ANNALAND – Tholense Boys heeft de laatste derby van het seizoen 2016/2017 met forse cijfers verdiend gewonnen. Gedurende de hele wedstrijd waren zij de sterkste ploeg. Geen moment kon WHS een vuist maken tegen de mannen van Erwin de Nijs. De Tholenaren blijven de lijst aanvoeren maar mede titelkandidaat Zwaluwe won ook met grote cijfers zodat de spanning in de 3e klasse B te snijden is.

Voor de belangrijkste derby in de gemeente Tholen werd er vuurwerk afgestoken en de honderden toeschouwers konden zich opmaken voor een spannende wedstrijd. Tholense Boys nam direct het initiatief en zocht de aanval. WHS moest snel aan de rem trekken en er volgden in de beginfase een hele serie vrije trappen voor overtredingen. Reeds in de 11e minuut kwam Tholen verdiend op voorsprong. Een hoge voorzet vanaf links kwam op de lat en Niels Hopmans kopte de terugspringende bal binnen: 0 – 1. In de 21e minuut werd Youri Boudou binnen de beruchte lijnen gevloerd en scheidsrechter Kriesels kon niet anders doen dan de bal op de stip leggen. Matthijs van Stee voltrok koelbloedig het vonnis: 0 – 2. Kort achter elkaar krijgt Tholen twee kansen op de 0 – 3 maar beide keren missen Den Boef en Boudou op het nippertje. WHS gaf de moed echter niet op en probeerde wat terug te doen. Vooralsnog gaf Tholen niets weg maar in de 36e minuut scoorde Arvin de Witte nadat er duidelijk sprake was van buitenspel maar de scheidsrechter liet gewoon doorspelen: 1 – 2. Ineens was de spanning weer helemaal terug en ontstond er de zo bekende derbysfeer met gele kaarten en veel overtredingen. Deze stand bleef tot de rust gehandhaafd hoewel Tholen nog enkele kansen kreeg.

Kwaliteit geeft de doorslag De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen of Dave den Boef scoorde de derde treffer. De scheidsrechter keurde het doelpunt af wegens een vermeende overtreding. Het deerde Tholense Boys niets want zij gingen gewoon door. WHS kwam er niet meer aan te pas. De nodige wisselingen hielpen niets en ook het aantal gele kaarten bracht geen oplossing. Telkens moest de wedstrijd worden stilgelegd voor blessures. In de 70e minuut kopt Matthijs van Stee nog net naast maar enkele minuten later volgt de genadeslag. Kort achter elkaar weet topscorer Niels Hopmans van dichtbij te scoren en bepaalt hij de eindstand op 1 – 4. Met deze hattrick werd Hopmans voor de zoveelste keer in zijn sportcarrière man of the match. In het resterende gedeelte van de wedstrijd probeert WHS nog wel wat maar kan niets uitrichten tegen de goed opererende defensie en het sterke middenveld van Tholense Boys. De kansen bleven voor Tholen. Met nog twee wedstrijden voor de boeg leidt Tholense Boys de ranglijst van de 3e klasse. Ze staan drie punten voor op Zwaluwe maar die hebben een wedstrijd minder gespeeld. Hopelijk slaagt Noad’67 er op 6 mei in om Zwaluwe te verslaan of minstens gelijk te spelen. Dat zou Tholen goed uitkomen. Blijven beide teams zonder verdere verliespunten, dan moet een beslissingswedstrijd uitmaken wie de kampioen wordt. Tholen moet nog spelen tegen Duiveland en Olympia en Zwaluwe tegen Kogelvangers, Noad’67 en eveneens Olympia. Kort na 13 mei zal dan de ontknoping volgen.