Smerdiek vrouwen met goed voetbal 3-0 overwinning

SINT-MAARTENSDIJK - Smerdiek speelde thuis tegen DSS uit Haarlem. Om de aansluiting te houden bij de top moest Smerdiek winnen.

De start was voortreffelijk. Na vier minuten was het Angelique Hage die de bal prachtig langs de keepster schoot 1-0. Smerdiek zette DVV vast. Het was schitterend voetbal, de vrouwen van Smerdiek lieten mooie acties zien. De snelle Elisabeth de Witte was de verdediging van DSS dikwijls te snel af. De voorzetten waren goed alleen de afwerking liet te wensen over. Toch was het na een half uur spelen dat Elisabeth Colinda van der Steen kon bereiken , deze schoot de bal prachtig binnen 2-0. DSS werd nog een keer zeer gevaarlijk met een vrijetrap op de rand zestien meter. Met een geweldig reflex haalde keepster Jade Messing de bal uit de bovenhoek. DSS probeerde wel maar de verdediging van Smerdiek onder aanvoering van Naomi van Mierlo stond als een huis, Bo van Keulen, Tilly Verduin, Myrthe de Lange gaven niets weg. Jammer dat Smerdiek niet meer profiteerde van de kansen voor de rust. Joelle Ots, Wendy de Wilde, Griffith Vasseire speelden een geweldige partij. Na de rust een heel ander beeld de wedstrijd ging gelijk op DSS was feller. Smerdiek kon niet verder komen dan een goed schot van Griffit Vasseire. Een kwartier voor tijd was DSS dicht bij de aansluittreffer, heel snel liep de spits de verdediging eruit. Alleen voor doelvrouw Jade Messing schoot ze gelukkig tegen de lat. Vijf minuten later weer de zelfde speelster die weg kon lopen, met een geweldige redding redde keepster Jade Messing Smerdiek. Daarna nog een schot tegen de paal van DSS, het had zomaar gelijk kunnen staan in de laatste minuten. Smerdiek werd feller door dit euvel, Angelique Hage knalde in de laatste minuut de 3-0 nog binnen. Een verdiende overwinning van Smerdiek gezien de eerste helft, nu nog proberen om heel de wedstrijd dat vast te houden. Met deze overwinning doet Smerdiek weer volop mee in de periode, ook bij de bovenste top tellen de vrouwen van Smerdiek nog volop mee. Degraderen kan niet meer voor de vrouwen van Smerdiek. Zaterdag spelen de vrouwen in Utrecht tegen Odysseus, aanvang 12.30 uur.