Afbeelding

Tour de Tube

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Fietsen door prachtige Brabantse en Zeeuwse vergezichten, wolkenluchten, waterpartijen en bos. Dat mogen de deelnemers van de Tour de Tube op zondag 28 augustus verwachten. De leden van de Bergse toerfietsclub TC Tube hebben diverse routes uitgezet voor fietsers van elk niveau, jong & oud, recreanten- & toerrijders. Ook de mountainbikers kunnen dit jaar opnieuw hun hart ophalen op volledig nieuw uitgepijlde uitdagende routes.

Van iedere inschrijving komt € 1,- ten goede aan de Bergse Duchenne Heroes. Duchenne is een chronische ziekte aan de spieren, waarbij men steeds minder sterk wordt, doordat de spieren afbreken.

De routes

Twee verschillende routes voeren de deelnemers door de verkeersluwe wegen van het West-Brabantse en Zeeuwse landschap. De toer- en clubfietsers kunnen hun hart ophalen tijdens de 90 en 120 km tellende, volledig uitgepijlde, 'koningsrit'. De tochten voeren elk langs bekende en minder bekende highlights zoals de Oesterdam, het gemaaltje bij Schelphoek, molen Assumburg, Halsters Laag en de Bergse Heide. Kortom: de mooiste plekjes van de Brabantse wal. Voor de mountainbikers zijn er 20 en 40 km tochten uitgezet over de Brabantse Wal.

Inschrijven

舦Inschrijven en routebeschrijving ter plekke op 28 augustus vanaf 8.00 tot 10.30 uur. Start en finish: Stayokay, Balsedreef Bergen op Zoom.

Organisatie

Voor het inwendige wordt gezorgd. Onderweg is voor de toerrijders (90 en 120 km) een verzorgingspost. Op het grote terras van Stayokay kan men nog nagenieten van de fietstochten. Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving Stayokay.

Wielerclub TC Tube organiseert de Tour de Tube voor de zevende keer. In voorgaande jaren zijn de tochten door maar liefst 600 deelnemers gereden.

Voor meer informatie www.tctube.nl, Cees Gijzen 06-13290993.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief