StaVoord6 presenteert Glazen Ei en aangrijpend toneelstuk
Foto: Jan Slauch

StaVoord6 presenteert Glazen Ei en aangrijpend toneelstuk

  Sport en Vereniging

OUD-VOSSEMEER / SINT-ANNALAND - Er staat tijdens het Paasweekend (30 maart t/m 2 april) iets heel bijzonders te gebeuren. Stichting StaVoord6 presenteert dan namelijk de 3e editie van het Glazen Ei.


Deze keer vindt de marathon radio-uitzending, waarbij lokale verenigingen zich presenteren en met allerlei spontane acties zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor de realisatie van het ‘StaVoord6huis’, plaats in het voormalig restaurant Havenzicht in Sint-Annaland. In aanloop naar dit evenement zal het indrukwekkende toneelstuk ‘Nu ik nog leef’ worden opgevoerd. Hierin neemt schrijver/regisseur Jan Koning en zijn cast de bezoekers mee in de belevingswereld van vijf vriendinnen, waarvan er één lijdt aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Het toneelstuk wordt op vrijdag 23 maart opgevoerd in de Wellevaete in Sint-Annaland en op zaterdag 24 maart is er een tweede uitvoering in de Vossenkuil in Oud-Vossemeer.

Met de derde editie van het Glazen Ei is volgens stichtingsvoorzitter Ivo Slokkers de cirkel rond. “StaVoord6 is ontstaan uit een groep enthousiaste mensen uit Sint-Annaland en Oud-Vossemeer die met hun liefde voor fietsen zoveel mogelijk geld wilde ophalen voor de kankerbestrijding. Wij hebben ons ten doel gesteld om een vakantiehuis te realiseren voor mensen die uitzichtloos ziek zijn. Dat ultieme doel is nu bijna bereikt en met de bijzondere toneeluitvoeringen en het Glazen Ei komen wij als stichting, na alle eerdere activiteiten van de afgelopen jaren, tot een soort van afrondende fase. De plannen voor de bouw van het StaVoord6huis zijn in een vergevorderd stadium en met deze evenementen willen we ook qua saamhorigheid en in financieel opzicht een passend slotakkoord inzetten. Alle ingrediënten zijn hiervoor aanwezig. Het enthousiasme onder al onze vrijwilligers en iedereen die wij benaderen om op een of andere manier mee te werken is ongekend groot. Wij hebben de intentie om met alle verenigingen en stichtingen uit Sint-Annaland samen te werken. Inmiddels hebben oa: Koninklijke fanfare Accelerando, de vrijwilligers van Anna Zorgt hun steun toegezegd en is er contact gelegd met de Vrienden van Siem.

We gaan er dus samen weer iets heel moois van maken”. De komende weken zullen er meer details bekend worden over het programma, de DJ’s die zich op laten sluiten in het Glazen Ei en over de kaartverkoop voor het toneelstuk ‘Nu ik nog leef’. Deze actuele informatie is te vinden op www.stavoord6.nl, via sociale media en berichten in de regionale pers.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

meerdere vacatures

Sint Maartensdijk

Inpak-operator

Kruiningen

meerdere vacatures

Zierikzee

meerdere vacatures

Krabbendijke en Goes

meerdere vacatures

Lewedorp