Afbeelding
Foto: Fam. van Treijen

SGP Tholen zoekt ervaringsdeskundigen rond thema pleegzorg

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

THOLEN - Jongeren hebben hun eigen, bijzondere plek in de samenleving. Ze mogen jong zijn en het leven ontdekken, maar wel op een verantwoorde manier. Jongeren moeten in een gezonde en veilige omgeving kunnen opgroeien tot verantwoordelijke burgers. Dat geldt zeker voor kinderen in een pleegzorg omgeving. Juist voor deze specifieke doelgroep zijn goede voorzieningen en een stabiel en robuust netwerk van belang.

Ondersteuning pleegzorgouders
Het is natuurlijk het mooiste als kinderen en jongeren bij hun eigen ouders opgroeien. Daar wordt immers een vertrouwde sfeer geboden. Er zijn echter gevallen waarin dat helaas niet mogelijk is. Jeugdhulp in gezinnen is dan het beste alternatief op het moment dat kinderen en jongeren niet bij hun ouders kunnen blijven wonen. Deze pleegouders zijn van groot belang om kinderen zo goed mogelijk te kunnen helpen. We moeten deze ouders koesteren. De ondersteuning van deze ouders moet daarom goed geregeld zijn.

Motie raadslid Prins
Donderdag 1 februari 2018 diende SGP raadslid Prins een motie in om te investeren in relaties. Prins riep de gemeente op om meer in te zetten op begeleiding van gezinnen en doormiddel van een visienota in de gemeenteraad hierover een inhoudelijke discussie te starten. Een aantal partijen was het met ons eens om hier het gesprek te voeren. Een aantal partijen was het radicaal oneens, omdat er volgens hen geen verband ligt tussen gebroken relaties en problemen bij jongeren. Hoewel inderdaad niet één op één de conclusie getrokken mag worden dat elk geval leidt tot problemen is het wel degelijk een aandachtspunt. De motie is ingetrokken tijdens de vergadering, omdat er niet voldoende steun voor was. Wel is afgesproken dat de raad dit onderwerp gaat bespreken in de overleggen die wij voeren over jeugdzorg. De SGP maakt zich sterk voor een netwerk rond gezinnen die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben.

Oproep ervaringsdeskundigen
Daarom doet SGP Tholen nu een oproep aan mensen die ervaring hebben met pleegzorg om zich te melden. Of u nu pleegouder bent, pleegkind of vanuit professionele oogpunt betrokken bent, graag komt de SGP fractie met u in contact om samen met u na te denken over het thema Jeugdhulp en specifiek het onderwerp Pleegzorg. Uiteraard wordt er zorgvuldig met uw gegevens omgegaan.

Heeft u ervaring met pleegzorg? Stuur uw contactgegevens naar de heer A. Prins: a.prins@sgptholen.nl of neem contact op via 06-41629521.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief