Smerdiek vrouwen spelen gelijk tegen RVVH

SINT-MAARTENSDIJK - Smerdiek speelde thuis tegen RVVH die een paar punten meer had dan Smerdiek. Gelukkig kon Liezbeth de Witte meedoen de dag ervoor lag ze nog met griep in bed, ook Joelle Ots die kampt met een behoorlijke blessure deed mee. Dit dankzij Leo Pronk de verzorger van Smerdiek.

De vrouwen uit Zeeland starten goed, er waren over en weer wat schiet mogelijkheden. Zo kon Joelle Ots mooi weg draaien en schieten de keepster was attent en haalde de bal goed weg. Romana Manhagoe speelde een zeer goede wedstrijd. Op rechts kwam menige aanval via Liezbeth de Witte, haar voorzetten waren prima, alleen werd er te weinig uitgehaald door Smerdiek. Na een half uur spelen ging Smerdiek in de fout niet goed uitverdedigen en het was raak 0-1. Jammer RVVH had nog geen kans gehad. Gelukkig was het vijf minuten later weer gelijk. Een corner van Roxanne van Iewaarden werd goed binnen geschoten door Liezbeth de Witte 1-1. Na de rust een in gedommeld Smerdiek het duurde wel een twintig minuten voor men de wedstrijd onder controle had. Gelukkig keepte Jade Messing zeer goed en kon RVVH op dat moment niet scoren. Smerdiek werd weer sterker en er kwamen behoorlijke kansen voor Joelle Ots en Liezbeth de Witte. Zelfs samen alleen op het doel af was niet goed uitgevoerd door Liezbeth, ze schoot terwijl ze zo kon overgeven. Sommige meiden waren leeg gestreden, Pauline van t, Hof kwam in het veld voor Roxanne. Jammer dat je dan niet door kan wisselen want de druk richting RVVH was groot. Maar met deze inzet en een paar doelpuntjes meer moet het gaan lukken. Zaterdag speelt Smerdiek in Utrecht aanvang 15.15 uur.