Afbeelding

Sloeproeiers Nederlands kampioen

Sport en vereniging

THOLEN - Afgelopen weekend vond de laatste sloeproeiwedstrijd van dit seizoen plaats. Sloeproeiers uit heel Nederland en zelfs roeiers uit Engeland waren naar Muiden gekomen voor de 26e Sloeproeirace Muiden - Pampus - Muiden. Zaterdag en zondag werd er met ruim honderd sloepen gestreden om de prijzen voor 3 heats in deze Muiden - Pampus - Muiden race. Deze wedstrijd was ook van belang voor het Nederlands Kampioenschap in de 1e en 2e klasse. Het dames- en herenteam van Deurloo's Kaa(i)tje uit Tholen streden voor de beste plaatsen in de 2e klasse.

's Morgens startten de dames en heren voor hun race nog bij een aardig najaarszonnetje. Na de middag was het precies omgekeerd met regen en een aantrekkende zuidenwind. Onder de bezielende leiding van Frank van Dijk wist het herenteam in beide heats als winnaar over de streep te komen. Dit was voor de stand in het klassement in de 2e klasse de kers op de taart voor het mannenteam. Een mooi en onvervalst Nederlands Kampioenschap in de 2e klasse viel hen ten deel. Dit betekent gelijk promotie naar de 1e klasse.

Wild card

Ook het damesteam liet zich onder leiding van Margriet de Kok van hun goede kant zien. Hoewel net buiten de podiumplaatsen wisten ze toch een mooie 4e plek in hun klassement te behalen. Deze mooie resultaten waren die avond in Muiden reden voor een feestje. Bij de prijsuitreiking in de feesttent wist de sloeproeivereniging ook nog een felbegeerde wild card voor de HT 2018 (sloeprace Harlingen Terschelling) voor de "Kaat" mee naar Tholen te nemen. De HT is in 1975 ontstaan toen twee roeiteams van de zeevaartschool van Terschelling het voor de eerste keer aandurfden om de oversteek van Harlingen naar Terschelling al roeiend te maken. Op dat moment afgeraden door enkele notabelen van Terschelling wisten de stoere roeiers toch de oversteek over de Waddenzee te wagen. Inmiddels is de HT een begrip en uitdaging in de sloeproeiwereld. Door het beperkt aantal deelnemers die mee mogen doen is het een ware strijd om een startbewijs te bemachtigen. Dat Deurloo's Kaa(i)tje de wild card heeft ontvangen is te danken aan de goede resultaten die deze vereniging in hun korte bestaan (4 jaar) hebben weten te bereiken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief