Afbeelding

Tweede mixteam 35+ TV De Ruucstoppelen kampioen

Sport en vereniging

THOLEN - Na 17 jaar is het 2e mix team, na een spannende wedstrijd in Schuddebeurs tegen Den Haene, voor de 2e keer kampioen geworden. Nu in de 3e klasse zaterdag 35+.

Het team speelt al vanaf 1990 in nagenoeg ongewijzigde samenstelling in de mix competitie Zeeland, eerst onder aanvoering van Jan Walpot pzn, en sinds diens overlijden in 2002 onder aanvoering van interim-captain Bram Boon.

Na een matige seizoenstart (3-3 gelijk tegen Zer Oirts en 4-2 nederlaag tegen Duiveland) hervond het team zich en werden de resterende wedstrijden telkens overtuigend gewonnen.

Op de laatste competitiedag konden De Ruucstoppelen en Duiveland beiden nog kampioen worden. De Ruucstoppelen hadden maar een voorsprong van 2 punten zodat het spannend bleef tot de laatste bal, er moest immers met ruime cijfers gewonnen worden om Duiveland voor te blijven.

Vanwege de op de 3e competitiedag opgelopen blessures (zweepslag) konden Bram Boon en Marja Walpot niet meedoen. Invallers Adrie en Elly van Dijke en Lia Buijs hadden goede resultaten geboekt in de vorige weken. Nu moesten de vaste waarden Joke en Martijn Bomas, Anja en Sam Everaers, Rian Baauw en Ton Buijs bewijzen dat dit team voldoende niveau heeft om kampioen te kunnen worden.

Er werd gestart met de dubbels. Joke Bomas en Anja Everaers hadden geen moeite met hun oudere opponenten en wonnen met 6-0 en 6-1. Ook de herendubbel werd met 6-3 en 6-2 door Ton Buijs en Sam Everaers gewonnen. Een goede start dus.

Daarna werd gestart met de mix-partijen en traden Martijn Bomas en Rian Baauw aan.

De 1e set werd met duidelijke cijfers (6-2) verloren. De 2e set werd met een tiebreak gewonnen maar in de 3e set , die bijna een uur duurde, moesten zij zich gewonnen geven met 6-3 verlies. Een tegenslag die de spanning volledig terug bracht.

Ondertussen hadden Joke Bomas en Sam Everaers al korte metten gemaakt (6-0 en 6-1) met Clemens en Ria van Schuddebeurs.

Ook Rian Baauw en Ton Buijs speelden een goede partij en wonnen degelijk met 2 x 6-3 winst. Zo stond er 4-1 op de borden. Als Duiveland als verwacht met 6-0 zou winnen bij Zer Oirts zouden beide teams gelijk eindigen.

Er rustte daardoor een grote druk op Anja Everaers en Martijn Bomas om de laatste partij te winnen.

Anja en Martijn startten slecht. Een goed spelend Den Haene pakte de 1e set met 6-2.

Ook de 2e set verliep slecht en de lange en spannende games werden aan het eind toch door Den Haene gewonnen. Na anderhalf uur stond er een 1-4 achterstand op de borden.

Interim-captain Bram Boon, die speciaal met zijn vrouw was afgereisd naar Schuddebeurs was er als de kippen bij om zijn team aan te sporen om toch te winnen van Den Haene. Dat lukte. De vermoeidheid sloeg toe bij de tegenstander waardoor leeftijd en conditie de doorslag gaven. De 2e set werd na 5 games winst op rij uiteindelijk met 7-5 gewonnen. De 3e set ging gelijk op en na 2,5 uur konden de armen de lucht in.

Met de eindstand van 5-1 winst was De Ruucstoppelen 2 kampioen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief