Groep 7/8 Juliana van Stolbergschool wint techprijs. FOTO L. SUURLAND
Groep 7/8 Juliana van Stolbergschool wint techprijs. FOTO L. SUURLAND (Foto: L.Suurland)

Juliana van Stolberg wint prijs naar Science Centre Delft

  Sport en Vereniging

THOLEN - In opdracht van Technet Tholen hebben de leerlingen van groep 7/8 van de Juliana van Stolbergschool de laatste weken hard gewerkt om een fantastische fantasiemachine te ontwerpen.


De opdracht luidde: Ontwerp een machine met als thema: ‘je stopt er iets in en er komt iets uit’. Hiervoor kregen we een kist met allerlei materialen die we mochten gebruiken. Er werd een fantastische kleding recycle machine ontworpen. De machine werd beoordeeld op creativiteit, vorm, materialen, maar ook samenwerking was een belangrijk item. De kinderen hebben met veel enthousiasme aan deze machine gewerkt. Het doel van deze opdracht is om kinderen op jonge leeftijd te interesseren voor techniek!

Op 6 juni hebben de leerlingen de machine gepresenteerd aan de jury. De jury bestond uit 3 personen van Technet Tholen. Er deden in totaal 7 teams mee, maar de Juliana van Stolbergschool uit Sint Maartensdijk ging er met de eerste prijs vandoor! 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief