Humoristische likeur proeverij voor Seniorenvereniging Vosmeer
De jubilarissen van de Senioren Vereniging Vosmeer e.o.
De jubilarissen van de Senioren Vereniging Vosmeer e.o. (Foto: Gebruiker)

Humoristische likeur proeverij voor Seniorenvereniging Vosmeer

  Sport en Vereniging

OUD-VOSSEMEER - Op 19 oktober hield de Senioren Vereniging Vosmeer en omstreken een humoristische likeur proeverij, met als thema: samen komen, samen zijn.


In een overvolle Vossenkuil begonnen we met een bakje koffie waarna we de grote zaal in gingen voor de proeverij. Dit werd op een humoristische wijze gebracht door Willem Heuzinkveld, hij vertelde dat er aan vele likeuren een verhaal vast zat waar vroeger veel bijgeloof en hekserij mee gemoeid ging. Hij betrok de aanwezigen bij zijn verhaal zodat het boeiend bleef en vertelde over de likeuren; hempje ligt op, pruimpje prik in en de bruidstranen en nog vele andere likeuren.

Hierna gingen we de leden die 15 en 25 jaar lid zijn in het zonnetje zetten.

15 jaar lid zijn: Joke en Jan Capelle, Bram en Thea van Dijke.

25 jaar lid zijn: Mevr Boogaard de Leeuw, Mevr. Havermans van Loenhout, Mevr. Havermans Etienne, Mevr. Leny den Hollander, Co en Annie Verhees, Frans Verhees en Mevr. Vroege.

Mevrouw Vroege is heel lang nauw betrokken bij deze mensen, haar man was 18 jaar secretaris /penningmeester. Een mooi boeket bloemen en een aandenken werden deze trouwe leden aangeboden.

In 2021 bestaat de senioren vereniging 70 jaar. De voorgaande Anbo werd omgezet naar de SVV eo (senioren vereniging Vosmeer en omstreken) wat een schot in de roos betekende. Hopelijk kunnen we over 2 jaar een 50 jarig lid begroeten, Mevr Stoutjesdijk.

Vorig jaar was er nog een lid die het leven schonk aan een gezonde baby, dat wilt zeggen dat er vele jonge senioren bij onze vereniging betrokken zijn.

Hierna ging de proeverij in werking, zowel de likeuren als de advocaat werden geproefd en gekeurd en door velen goed gekeurd.

Hierna het verhaal verder met verkleed partijen die hoorden bij de likeuren. De sketches die er bij werden gedaan werden met veel applaus beantwoord. Vervolgens volgde de tweede ronde proeverij, die beantwoord werd met de aankoop van de lekkernijen. Vervolgens gingen allen weer naar de foyer waar men kon genieten van verschillende stampotten, deze maaltijd ging er goed in gepaard gaande met leuke gesprekken onderling waar deze avond dan ook voor is bestemd, het samen komen en contacten is een goed medicijn voor eenzaamheid.

Deze zeer geslaagde avond werd beëindigd met een warm applaus voor het nieuwe beheer van de Vossenkuil, de samenwerking vooraf en de maaltijd werden zeer in dank aanvaard.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief