Verjaardagsfeest Hoofdpiet
De kinderen zongen 'Lang zal hij leven' voor Hoofdpiet. FOTO JOSÉ VAN DER JAGT
De kinderen zongen 'Lang zal hij leven' voor Hoofdpiet. FOTO JOSÉ VAN DER JAGT (Foto: José van der Jagt)

Verjaardagsfeest Hoofdpiet

  Sport en Vereniging

SINT-ANNALAND - Afgelopen zaterdagmiddag 23 november vierden de kinderen in Sint-Annaland de verjaardag van Hoofdpiet. De zaal in De Wellevaete was afgeladen met 150 kinderen.


Tijdens het Sint- en Pietenjournaal en de intocht vorige week bleek al dat Sinterklaas en de pieten druk bezig waren met de voorbereidingen voor een groot verjaardagsfeest. Hoofdpiet mocht natuurlijk van niets weten.

Afgelopen zaterdagmiddag is Hoofdpiet geblinddoekt en met oordopjes in meegenomen naar De Wellevaete. Daar stapte hij vervolgens door een deuropening dichtgeplakt met kranten de zaal binnen. Tot zijn grote verbazing zat de zaal helemaal vol met blije kindjes die speciaal voor hem waren gekomen. Eerst begreep hij er niets van, maar toen legde Regelpiet uit dat er stiekem een groot verjaardagsfeest voor hem was geregeld.

De kinderen zongen voor Hoofdpiet. Daarna kreeg hij een taart waarvan hij de kaarsjes mocht uitblazen. Voor alle kinderen was er een overheerlijke cupcake, gebakken door de Keukenpieten, met een glaasje drinken erbij. Vervolgens ging iedereen druk aan de slag om feestmutsen te knutselen en werden er tussendoor vrolijke Sinterklaasliedjes gezongen. Na ongeveer een uur stapte Sinterklaas de zaal binnen. Regelpiet zijn checklist was niet helemaal op orde en was vergeten om tegen Sinterklaas te vertellen hoe laat het feestje begon. Gelukkig had Sinterklaas het cadeau voor Hoofdpiet bij en ging het feest verder met Sinterklaas. Het feest werd natuurlijk niet afgesloten zonder een dansje.

Aanstaande vrijdagavond 29 november zijn Sinterklaas en de pieten weer te vinden op de Wintermarkt in Sint-Annaland. Vrijdagavond 6 december is de uittocht. De optocht met lichtjes en lampionnen vertrekt 19:00 uur vanaf De Wellevaete. Rond de klok van 20:00 / 20:15 uur vaart de Pakjesboot de haven uit richting Spanje.

De organisatie van de activiteiten is in handen van Stichting Sinterklaas in Sint-Annaland.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief