Avondconcert in het teken van de gitaar
Gitaristen Izhar Elias en Fernando Cordas.
Gitaristen Izhar Elias en Fernando Cordas. (Foto: )

Avondconcert in het teken van de gitaar

  Sport en Vereniging

THOLEN - Het tweede Avondconcert van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten in het Oude Stadhuis van Tholen van dit seizoen staat in het teken van de gitaar. De gitaristen Izhar Elias en Fernando Cordas spelen op 7 november op originele gitaren van dezelfde bouwer als waar Schubert een gitaar van in zijn bezit had: Bernard Enzensperger.Het 19e eeuwse repertoire wordt gecombineerd met Spaanse gitaarmuziek voor gitaarduo.


Het Adagio uit Concierto de Aranjuez van Joaquin Rodrigo is misschien wel het meest beroemde gitaarwerk aller tijden. Het melancholieke thema van de blinde Spaanse componist raakt je. Na de eerste paar noten waan je je meteen in het warme Spanje. Rond dit wereldberoemde Adagio hebben gitaristen Izhar Elias en Fernando Cordas een temperamentvol gedeelte samengesteld, met poëtische en warmbloedige melodieën.

Programma
In de eerste helft kunt u luisteren naar werken van Schubert op het type instrument dat de componist zelf ook bezat. Ga mee de diepte in en laat je meevoeren door Schuberts pianosonate. In de tijd van Schubert emancipeerde de gitaar in korte tijd van begeleidingsinstrument tot modieus kamermuziek instrument. Het feit dat Schubert gedurende zijn leven meerdere gitaren bezat en ze zelf bespeelde is tot enkele decennia geleden onderbelicht gebleven.

Twee zeldzame originele gitaren

Een van de gitaren die hij bespeelde was van de beroemde Weense bouwer Bernard Enzensperger. Uitgerekend van deze bouwer hoort u tijdens dit concert twee zeldzame originele gitaren.

Muzikale werelden
Het wordt dus een avond met twee totaal verschillende muzikale werelden: Schubert op bijzondere 19e eeuwse gitaren en Rodrigo’s wereldberoemde Adagio.

Reserveren
Aanvang 20.15 uur. Vereiste kaartreservering via jan.de.viet@gmail.com..

Info: www.izharelias.com en www.fernandocordas.com.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief