Samen herinneringen ophalen aan de hand van artikelen in de krant Zeeuws Weerzien.
Samen herinneringen ophalen aan de hand van artikelen in de krant Zeeuws Weerzien. Foto: Hanneke de Vroe, St Zeeuws Weerzien

Leesbijeenkomst over spel en speelgoed van vroeger

Sport en vereniging

SINT-ANNALAND - Herinneringskrant Zeeuws Weerzien organiseert op maandag 29 augustus van 14.00-15.00 uur een leesbijeenkomst in streekmuseum De Meestoof in Sint-Annaland. Bedoeld voor ouderen die zich de tijd nog kunnen herinneren waarin we maar weinig nodig hadden om onszelf mee te vermaken.

Aan de hand van artikelen uit de nieuwste editie van Zeeuws Weerzien (geheel in het teken van spel en speelgoed van vroeger), wordt teruggeblikt op de kunst van het hoelahoepen, tollen, knikkeren en natuurlijk van buiten ravotten met zelfgemaakt speelgoed. Vrijwilligers lezen de krant samen met u, maar horen ook en juist graag uw eigen verhalen.

Waar speelde u vroeger mee? Kent u nog de spelregels van typisch Zeeuws vermaak? Samen met u houden we de herinnering aan ons mooie Zeeuwse erfgoed levend. U bent welkom op 29 augustus om 14 uur in De Meestoof, Bierensstraat 6, Sint-Annaland. Ook bereikbaar voor minder validen. De bijeenkomst is gratis. Graag opgeven bij Rina Cevaal via leesteams@zeeuwsweerzien.nl of stuur een kaartje aan Zeeuws Weerzien, Postbus 33, 4350 AA Veere. Maximaal 10 deelnemers per bijeenkomst. Bij grote belangstelling wordt een extra datum geprikt.
Meer informatie op www.zeeuwsweerzien.nl/leesteams



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief