Foto: Frits Simons

Tholense Boys eert Niels Hopmans met afscheidswedstrijd

  Sport

THOLEN – Tholense Boys nam zaterdag met een speciale wedstrijd afscheid van spits Niels Hopmans. Het eerste elftal speelde tegen Allstars, dat allerlei spelers bevatte die in het verleden met Hopmans samen speelden. De vertrekkende aanvaller speelde de eerste helft met Tholense Boys en de tweede helft met de Allstars.


Eén van de vroegere medespelers van Hopmans is de internationaal bekende Hicham Benhammou. “Niels was een echte winnaar. Hij had een enorme vechtersmentaliteit en kon een heel team opzwepen. Hij was echt het boegbeeld van het elftal en speelde in al die jaren een grote rol voor Tholense Boys 1. De mooiste herinnering voor mij was de promotiewedstrijd in Axel toen we met 3–0 wonnen en promoveerden naar de tweede klasse. Niels scoorde twee van de drie doelpunten.”

Wedstrijd

De afscheidswedstrijd werd een aantrekkelijk evenement waarbij de Allstars lieten zien dat ze nog steeds goed kunnen voetballen. Alleen is de conditie en snelheid in de loop van de jaren bij de meeste spelers wat afgenomen. De uitslag was 5–2 in het voordeel van Tholense Boys. De doelpunten bij Tholense Boys kwamen voor rekening van Dave den Boef (2x), Jarno de Witte en Michael Schot (2x). In het slot van de wedstrijd scoorden voor Allstars Michael Marinus en Rick van de Velde. Het hoogtepunt van het duel was de laatste publiekswissel van Hopmans. Met bloemen en onder een daverend applaus verliet hij het veld waar hij honderden keren scoorde. “Ik vind deze afscheidswedstrijd een mooi gebaar van het bestuur”, zei Hopmans. “Het laat waardering zien en ik ben blij dat er zoveel oud-spelers aanwezig waren. Ik zie met veel genoegen terug op mijn tijd als speler bij Tholense Boys. De mooiste momenten waren de promotiewedstrijd in Axel tegen AZVV en de wedstrijd tegen DBGC, die dachten kampioen te worden. We wonnen daar met 3–2.”  

BIJDRAGE FRITS SIMONS

reageer als eerste


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief