De meiden zorgde voor spannende wedstrijden
De meiden zorgde voor spannende wedstrijden Foto: Josien Mathlener

Tienermeiden zorgen voor boeiend spel

Door: Remko Vermunt Sport

SINT-ANNALAND - Jongerenwerk van de gemeente Tholen hield vrijdag in samenwerking met de dames- en meisjesafdeling van Tholen-WHS een meidenzaalvoetbaltoernooi. De wedstrijden vonden plaats in De Wellevaete in Sint-Annaland. De tienermeiden stonden in viertallen tegenover elkaar. Hun boeiende voetbalspel was een plezier voor het oog van het publiek.

Vanuit verschillende Thoolse kernen en ook van over de Thoolse brug deden meiden van 12 tot 15 jaar mee aan het meidenzaalvoetbaltoernooi. De 40 deelneemsters waren verdeeld over een A en een poule B. Ze speelden in vier teams van vier spelers. Enkele teams bestonden uit meer leden. Zij werden ingezet als wisselspelers. De wedstrijden werden gehouden zonder een keeper. Van meet af aan profileerden de meiden zich als fanatieke voetbalsters. Niet zo heel vreemd, want het gros van de deelnemers voetbalt volgens Naomi van Mierlo van Jongerenwerk Tholen in het dagelijks leven ook bij een voetbalclub. Zij hield op papier de tussenstanden bij. Vanaf de balkontribune had het publiek ruim zicht op het overzichtelijke speelveld in de sportzaal. Met het gedreven spel van de voetbalsters kregen de toeschouwers van twaalf tot drie uur 's middags interessante wedstrijden voorgeschoteld. De organisatie stelde zich meer dan tevreden met de publieke belangstelling.

Activiteitenspectrum
Het toernooi werd voor het eerst door Jongerenwerk Tholen gehouden. Het jeugdevenement maakte onderdeel uit van een activiteitenspectrum speciaal gericht op meiden. "Op veel van de activiteiten die we houden komen veelal jongens af. Sinds circa een jaar houden we speciaal activiteiten voor meiden. Die zijn wat meer creatief van aard", licht Naomi toe. Het bedenken van de meidenactiviteiten deed Naomi samen met Madelief Wolvekamp en Chantal Berger. Ergens in de komende twee maanden zal er een zogeheten String Art activiteit worden georganiseerd. "Met een houten plank, spijkers en garen of wol maak je dan een kunstwerk", aldus de jongerenwerker. Waarschijnlijk vindt de activiteit plaats in het dorpshuis De Vossenkuil in Oud-Vossemeer.

Kruisfinales

Het meidenzaalvoetbaltoernooi kende twee scheidsrechters: Gert van Brakel en Jaap Zuideweg. Om de twee wedstrijden, die acht minuten per speelronde duurde, wisselden zij elkaar af. In de kruisfinales kwamen spelers van poule A tegenover poule B te staan en nam het fanatisme toe. Uiteindelijk vormden de voetbalsters Mascha, Fleur, Sarina, Mariska en Femke uit poule B het sterkste team van allemaal. Zij mochten zich de winnaars noemen van het eerste meidenzaalvoetbaltoernooi.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief