Daan Ponsteen maakt de gelijkmaker. Foto: Frits Simons
fotoalbum

Stavenisse wint derby tegen SPS met 2-1 in laatste minuut

Door: Amber Kuijs Sport

STAVENISSE – Pas in de tweede helft kwam de wedstrijd los. Stavenisse haalde alles uit de kast om de achterstand van 1 – 0 om te buigen in een overwinning. Pas in de laatste minuut lukte dit door een doelpunt van Arjen de Heer. Verdiend want de thuisclub was veel gretiger en vertoonde veel meer inzet dan SPS.

Prachtig weer, acht gele kaarten, veel toeschouwers en volop spanning in de tweede helft zorgen ervoor dat het weer een ouderwetse derby werd met een terechte winnaar: Stavenisse. De thuisclub kwam goed uit de startblokken en speelde met volle inzet op de aanval. Helaas werd de wedstrijd ontsierd door het voortdurende fluiten van de scheidsrechter waardoor het spel telkens hinderlijk werd verbroken voor geen of luttele overtredingen. Al in de 5 e minuut kreeg Stavenisse een levensgrote kans toen Rudy Ridderhof in de rebound miste van heel dichtbij. Een minuut later scoorde Stavenisse wel maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af omdat hij weer een overtreding had gezien. Stavenisse bleef onstuimig aanvallen en vooral op links waren de doorbraken telkens gevaarlijk maar bij het laatste zetje ging het telkens mis zodat de stand 0 – 0 bleef. SPS verdedigde stug en moest voortdurend aan de noodrem trekken om Stavenisse te stoppen. De vele vrije trappen en corners leverden echter niets op. Pas in de 21 e minuut was SPS in staat om voor het eerst op doel te schieten. Hierna keerde de wedstrijd en kwam SPS steeds meer in het spel. Ze kregen diverse kansen maar de paal en de lat stonden een doelpunt eerst nog in de weg. SPS moest al snel wisselen omdat twee spelers geblesseerd raakten. Stavenisse begon net weer het initiatief over te nemen toen het ineens vlak voor rust 0 – 1 werd. Een verdediger van Stavenisse raakte de bal verkeerd en invaller Marnix Lindhout kreeg plotseling een vrije schietkans van ver en tot verbijstering van heel Stavenisse verdween de bal in het doel. De keeper ging hierbij niet vrij uit.

De aanhouder wint
Zoals verwacht ging Stavenisse direct op zoek naar de gelijkmaker en SPS speelde op de counter. Al in de 51 e minuut leidde dit tot een gelijke stand. Daan Ponsteen kreeg de bal in de voeten geschoven na een snelle en mooie aanval. Hij aarzelde geen moment en schoot van dichtbij onhoudbaar raak. De wedstrijd werd steeds boeiender en spannender want beide teams wilden maar al te graag de overwinning binnenslepen. Verdediger Marco Klippel moest plaatsmaken voor de jonge aanvaller Arjen de Heer en dat bleek een gouden wissel. De Heer bracht veel meer snelheid en gevaar in de aanvallen van Stavenisse en er kwamen steeds meer kansen op het winnende doelpunt. Aan de andere kant bleef SPS gevaarlijk in de snelle counters maar het ontbrak aan een afmaker want de inzetten gingen telkens naast of over. De thuisclub zette Ard-Jan Prins nog in en onder luide aanmoedigingen van de supporters bleven de kansen toch vooral voor Stavenisse. Vlak voor tijd leidde dat toch nog tot het verdiende en winnende doelpunt. Arjen de Heer werd de matchwinnaar want door een prima assist kon hij van dichtbij raak schieten: 2 – 1. SPS had in blessuretijd hier geen antwoord meer op en zodoende bleven de punten in Stavenisse. FOTO EN BIJDRAGE FRITS SIMONS

Arjen de Heer maakt de winnende treffer.