The winning Team Ut witte schuumkraagje vlnr Marvin v.d. Zande (org.), René Visser ( org.), Ard Duine, Freddy Simons, Simon v.d. Male, Sjaak Baay en Martijn Minheere.
The winning Team Ut witte schuumkraagje vlnr Marvin v.d. Zande (org.), René Visser ( org.), Ard Duine, Freddy Simons, Simon v.d. Male, Sjaak Baay en Martijn Minheere. (Foto: Frits Simons)

Beachvolleybaltoernooi AVC'87 opnieuw geslaagd

  Sport

THOLEN – Net als voorgaande jaren is het beachvolleybaltoernooi van AVC'87 weer eendoorlopend succes geworden. Er werd gestreden in vier categorieën: jeugd, recreatieteams, 2e/3e klasse en 1e klasse. Vanwege het grote aantal aanmeldingen (21 teams) moest uitgeweken worden naar de vrijdag zodat het toernooi plaatsvond van vrijdagavond 18.30 uur tot zaterdagavond 21.30 uur.


DOOR FRITS SIMONS

De prachtige, eeuwenoude, historische markt van de stad Tholen was op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli omgetoverd in een mooi beachvolleybalcomplex met een groot aansluitend terras. Daardoor werd het niet alleen een uiterst sportief gebeuren maar ook een gezellige happening. Het mooie weer maakte het feest compleet. Het complex bestond uit twee velden die telkens tegelijk bespeeld werden.

De Volleybalbende
Als eerste trad vrijdagavond de jeugd op. De jongeren hadden voor sprekende namen gezorgd: Beachgirls, Thoolse Red Rainbows, Summergirls, Beachboys en De Volleybalbende. Elke wedstrijd duurde precies een kwartier. De aanvangs- en slottijden werden aangegeven vanaf de middeleeuwse marktkiosk waar het wedstrijd secretariaat gevestigd was. De Volleybalbende kon aan het einde de beker voor de eerste plaats ontvangen. De organisatie had alles uitstekend geregeld. Als tweede eindigden de Beachboys en als derde de Beachgirls.

Ut witte schuumkraagje
Voor de recreantenteams hadden zich 5 ploegen aangemeld met namen die weergeven waar ze voor staan: "t Haesje, Team AH, Pink Panthers, Anonieme alcoholisten en Ut witte schuumkraagje . Ze speelden met veel plezier van 9.45 uur tot 14.45 uur. Net als bij de andere volwassen teams werd aan het einde van de reeks bekeken welke twee teams in de finale kwamen. Voor één team was dat al snel duidelijk want ut witte schuumkraagje behaalde 22 punten. De tweede finalist werd het Team AH. In een mooie finale won Ut witte schuumkraagje overtuigend in twee sets met 15–9 en 14–10. Zij ontvingen niet alleen de beker maar ook een high beer waar ze duidelijk meer bij in hun sas waren en wat ook prima past bij hun naam. Tweede werd Team AH en derde de Anonieme Alcoholisten.

Tikkie Tikkie Boem
De tweede en derde klassers hadden de langste speeltijd. Ze begonnen om 13.00 uur en speelden tot 21.30 uur met maar één pauze van een half uur. Ze speelden 3 tegen 3 en hadden klinkende namen: De Bevelanders, djKa, De routiniers, Zandhappers, Volleybalrs en Tikkie Tikkie Boem. Een spannende finale ging tussen De Bevelanders en Tikkie Tikkie Boem. De Bevelanders wonnen de eerste set knap met 11–8. Maar Tikkie Tikkie Boem liet het er niet bij zitten en kwam terug met een overwinning in de tweede set: 11–5. In de beslissende derde set maakt Tikkie Tikkie Boem korte metten en bereikte de eerste plaats door een 5 – 0 zege. De derde plaats was voor de routiniers.

Wesley & Daniël
In de hoogst klasse werd er twee tegen twee gespeeld. Lucky #13, Men at Work!, Blokkeren kun je leren, Zand erover en Wesley & Daniël streden om de hoogste eer. In een bloedstollende finale won Zand erover de eerste set met 11 – 9 maar Wesley & Daniël keerden het tij met twee winnende sets 11–8 en 11–5. Blokkeren kun je leren bereikte de derde plaats. AVC'87 heeft opnieuw bewezen een grote plaats in te nemen in de Thoolse sportwereld en wil iedereen daarbij betrekken. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief