Derby Tholense Boys – Noad'67 blijft steken op gelijkspel

Door: Vera de Geus Sport

THOLEN - De wedstrijd Tholense Boys – Noad'67 is geëindigd in een gelijke stand van 2-2. De eerste helft van de derby was bepalend voor de einduitslag van de wedstrijd.

Al in de derde minuut van de wedstrijd kwam Noad'67 op een 0-1 voorsprong door een kopbal van Rob den Engelsman uit een corner.  Daarna was het Tholense Boys met het meeste balbezit maar NOAD loerde op de mogelijkheden uit de counter en was af en toe zeer gevaarlijk.

In de  27ste minuut maakte Tholense Boys gelijk, ook nu werd er uit een corner gescoord. Lennard Marsman blijkt te sterk in het kopduel en kopte de 1-1 binnen.

Nog geen drie minuten later keek Tholense boys weer tegen een achterstand aan. Links voor de goal, net buiten de 16 meter krijgt NOAD een vrije trap na een handsbal. Rob den Engelsman legt de bal met een schitterende trap in de voor hem linker winkelhaak achter Tholen doelman David Niepce, die de bal nog wel kan raken maar niet kan keren, 1-2.

Tholense Boys loopt weer achter de feiten aan en moet opnieuw op jacht naar de gelijkmaker. Pal voor rust wordt Tholen hierbij geholpen door een zeer discutabele beslissing van scheidsrechter Beumer. Het uitkomen van de NOAD-keeper Pjotr Mosselman wordt gezien als een overtreding en de bal gaat op de stip. Zowel de aanhang van Tholen en van NOAD fronsden de wenkbrauwen, maar zien wel dat Wilmer Kousemaker de 2-2 binnen schiet. De tweede helft was van twee kanten niet goed, veel balverlies en er werden weinig kansen.  gecreëerd. Het meest opvallende moment van de tweede helft was het affluiten van de scheidsrechter, precies op 90 min.