De ontlading na de wedtrijd was enorm. Trainer Erwin de Nijs ondergaat met plezier de douche van zijn spelers. Foto: Frits Simons
fotoalbum

Tholense Boys promoveert naar tweede klasse: op het nippertje, maar eindelijk succes in de finale

Door: Amber Kuijs Voetbal

DORDRECHT – Na een ontzettend slechte wedstrijd met heel veel spanning en enkele kansen, kwam het duel pas in de verlenging los. Wieldrecht scoorde in de 9e minuut van de verlenging uit een strafschop en toen pas begon Tholen te voetballen. In de 118 e minuut maakte Auke Bovenberg de gelijkmaker en met de strafschoppen was Tholense Boys opnieuw de sterkste. De beul van Zaamslag ( 0 – 3 ) was verslagen.

Vlak voor de wedstrijd barstte een enorm vuurwerk los wat minutenlang aanhield. 99 minuten lang was dat het enige vuurwerk, want door de enorme spanning die er op de finale stond, waren beide ploegen bang om een foutje te maken. Hierdoor werd er door de twee teams heel compact gespeeld en werd er geen ruimte gegeven. Voor de ruim 750 toeschouwers was het een saaie wedstrijd met enorm veel vrije trappen, 6 gele kaarten en nauwelijks kansen. Wieldrecht was net iets beter maar de weergaloze keeper van Tholense Boys, David Niepce, keepte de wedstrijd van zijn leven en wist zijn doel steeds schoon te houden. Ook in de penaltyserie had hij een belangrijke rol.

Nauwelijks kansen
De start was voor Wieldrecht, dat net iets meer druk vooruit zette. Tholense Boys bood echter goed tegenstand en gaf maar één keer een kans weg. De zwart-witten hanteerde voortdurend de lange bal naar Dave den Boef en Koen Nieuwkoop, maar zij werden sterk bewaakt door de lange mannen van Wieldrecht en konden weinig beginnen. Het wemelde aan beide kanten van vrije trappen en corners, maar de defensies waren oersterk. Ook kwamen de passes vaak niet aan en werd er slordig gevoetbald. Er waren van beide kanten wel wat schoten van afstand, maar die zorgden nauwelijks voor gevaar. In de 30e minuut maakte Auke Bovenberg zijn enige fout en direct kwam de gevaarlijkste man van Wieldrecht, Mark van Agteren, alleen voor de keeper. Deze wist de inzet op meesterlijke wijze te keren en redde zijn team voor een achterstand. Tholen had in de eerste helft alleen een kleine kans via Matthijs van Stee, maar zijn schot werd geblokt.

Strafschop onthouden
In de tweede helft was het spelbeeld precies hetzelfde. Twee voorzichtige teams die niet achter wilden komen en alleen maar de lange bal speelden. Aan beide kanten waren gele kaarten en de nodige wissels, maar het leidde niet tot een doorbraak in de wedstrijd. Ook nu was de grootste kans voor Wieldrecht, maar er werd van dichtbij naast geschoten. Vlak voor tijd werd de pas vader geworden Koen Nieuwkoop binnen de beruchte lijnen gevloerd. De scheidsrechter kende Tholen echter geen strafschop toe en daardoor bleef de stand 0 – 0.

Enorme ontlading
In de 8e minuut van de verlenging leek de wedstrijd beslist te worden. Er werd een Wieldrecht-speler onderuit gehaalde en de scheidsrechter gaf nu wel een penalty: 1 – 0. Toen kantelde de wedstrijd. Ineens bleek Tholen wel te kunnen voetballen, maar pas twee minuten voor het einde werd het gelijk door Auke Bovenberg: 1 – 1. In de strafschoppenserie was Tholen wederom het koelbloedigst en scoorde 4 keer, terwijl Wieldrecht maar 3 keer scoorde. De ontlading was enorm. Tholense Boys speelt eindelijk weer in de tweede klas. FOTO EN BIJDRAGE FRITS SIMONS