vele keren moest het spel worden stilgelegd door blessures na overtredingen
vele keren moest het spel worden stilgelegd door blessures na overtredingen Foto: Frits Simons

Stavenisse de sterkste in doelpuntrijke derby

Door: Amber Kuijs Voetbal

OUD-VOSSEMEER – Terwijl er letterlijk en figuurlijk donkere wolken zich samenpakken boven de voetbal in Vosmeer werd er in een spannende derby flink op los gescoord. Eerst leek Vosmeer er met de winst vandoor te gaan maar in het slot van de eerste helft en in de tweede helft trok Stavenisse toch aan het langste eind: 4 – 6.

DOOR FRITS SIMONS

Recent moest vv Vosmeer het tweede elftal uit de competitie terugtrekken. Voor het eerste elftal zijn nog 16 à 17 spelers beschikbaar. In de komende maanden wordt bekend hoe het een en ander gaat verlopen. Er wordt volop ingezet op het behoud van de vereniging. Bestuurslid André de Bruin: "Het terugtrekken heeft inmiddels al plaatsgevonden. Ook voor ons eerste elftal is het krap geworden. Toch willen we er alles aan doen om het eerste elftal in stand te houden. We gaan met alle spelers individueel een gesprek aan."

Beginfase eerste helft voor Vosmeer maar eindfase voor Stavenisse
Vosmeer ging voortvarend van start en kreeg na 20 seconden al een vrije trap op 16 meter van de goal. Stavenisse moest achteruit maar loerde wel steeds op de counter. Dat lukte in de 25e minuut toen Arjen de Heer een aanval via rechts fraai afrondde: 0 – 1. Lang duurde de vreugde niet want 3 minuten later was het al 1- 1 door de beste man van het veld, Joshua van Willigen. Hierna kreeg Vosmeer vier grote kansen die allemaal gemist werden. Intussen moest de scheidsrechter al enkele gele kaarten trekken om de orde te bewaren. Vele keren lag het spel stil door blessures. In de laatste 5 minuten gebeurde er ineens van alles. Eerst maakt Thijs van Zanten de 2 – 1 voor Vosmeer maar even later was het alweer raak aan de andere kant door opnieuw Arjen de Heer ( 2 – 2 ) en op slag van rust zorgde Fernando Ketting voor de 2 – 3.

Rust
Wethouder Frank Hommel wil als gemeente best Vosmeer te hulp komen maar vindt dat de vereniging eerst zelf aan de slag moet: "Wij kijken toe en willen zonodig hulp schenken. Het kon niet anders maar ze doen er verstandig aan het accent op de jeugd te leggen. Ik hoop dat de andere clubs
Vosmeer tijdelijk te hulp komen door spelers uit te lenen als dat noodzakelijk is."

Slot opnieuw voor Stavenisse
De start van de tweede helft was nu in tegenstelling tot de eerste helft voor Stavenisse. Ze gingen steeds beter voetballen en in de 65 e minuut werd het 2 – 4 uit een vrije trap door Jos van der Jagt nadat een Vosmeer-speler met rood het veld moest verlaten. De wedstrijd leek gespeeld maar daar wilde Vosmeer zich met 10 man niet bij neerleggen. In de 68e minuut werd een Vosmeer speler neergelegd binnen de beruchte lijnen en Jeffrey Kruf voltrok het vonnis door de penalty feilloos raak te schieten: 3 – 4. Negen minuten later werd het zelfs nog 4 – 4 door een intikkertje van Jeroen ten Hove. Dat was echter te veel voor Stavenisse en ze kwamen weer terug in de 79e minuut door een fraaie kopbal van Martin Wesdorp (Max). Nog gaf Vosmeer niet op maar twee doelpunten werden afgekeurd wegens buitenspel. Jos van der Jagt besliste de wedstrijd met een vrije trap: 4 – 6.