Koning Willem-Alexander opent het nieuwe Gerechtsgebouw van Breda, vrijdag 14 september 2018.
Koning Willem-Alexander opent het nieuwe Gerechtsgebouw van Breda, vrijdag 14 september 2018. Foto: Wijnand Nijs

Koning en koningin bezoeken Tholen op 16 oktober

Door: Guus Arnouts Algemeen

THOLEN - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen dinsdag 16 oktober een streekbezoek aan de gemeenten Tholen en Schouwen-Duiveland. Het Koninklijk Paar begint de dag op Schouwen-Duiveland met een bezoek aan Renesse, Kerkwerve en Bruinisse. Vanuit de haven van Bruinisse maken de Koning en Koningin in een politieboot de overtocht naar Sint Philipsland.

Burgemeester Ger van de Velde - de Wilde zal het Koninklijk Paar opwachten in Sint-Philipsland. Daar krijgen ze onder andere iets te horen over de oude haven die tegenwoordig wordt gebruikt om hangcultuurmosselen te kweken. In restaurant 't Veerhuis gaan de koning en koningin in gesprek met verschillende vertegenwoordigers uit de agrarische wereld, het waterschap en studenten over ontwikkelingen in de landbouw, zoals de verzilting van landbouwgrond, digitalisering en bodemanalyses

Het werkbezoek wordt vervolgd met een bezoek aan Zorgcentrum De Schutse in Sint-Annaland. Hier krijgen de koning en koningin een toelichting op de manier waarop de gemeente en inwoners hiermee omgaan. Zij spreken onder meer met inwoners, vrijwilligers en zorgverleners over diverse burgerinitiatieven, nieuwe zorgconcepten, mantelzorg en de integratie van statushouders.

Het bezoek wordt afgesloten in Tholen. Hier krijgt het Koninklijk paar een rondleiding bij HEMI Winkelinrichting en daarna volgt een bedrijvenmarkt waarbij het paar kennismaakt met ondernemers en vertegenwoordigers van gevestigde en nieuwe bedrijven en onderwijs uit de regio. Hiervoor is gekozen omdat de werkgelegenheid op Tholen het hardst groeit van heel Zeeland. Het bezoek eindigt met een informele ontmoeting met mensen die bij de organisatie van dit bezoek betrokken waren.
 


 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief