Vijf minderjarige jongens mishandelen 14-jarige jongen

  112 Meldingen,112 Nieuws

MIDDELBURG - Er zijn zaterdagmiddag 5 januari vier jonge jongens aangehouden vanwege mishandeling van een 14-jarige jongen uit Middelburg. De jongen liep pijn en licht letsel op als gevolg van klappen en trappen tegen zijn lichaam. Hij heeft aangifte gedaan en een getuige is gehoord. 


Rond 14.50 uur kwam er een melding binnen dat er een jongen werd mishandeld door vijf andere jongens in de Hans Lipperheystraat in Middelburg. De politie trof een groepje aan dat voldeed aan het signalement op de Johan Wilhem Thibautstraat in Middelburg. Na een kort gesprek gaven zijn toe aan betrokkenheid bij een vechtpartij. Eén jongen had het gesprek niet afgewacht. Hij is doorgefietst en niet meer te achterhalen. Twee jongens van 13 jaar uit Middelburg en twee jongens van 14 en 15 jaar uit Vlissingen zijn aangehouden. 

De jongens zijn in het bijzijn van een advocaat of hun ouder gehoord. Na dat verhoor heeft de Officier van Justitie nog een stevig gesprek met hen gevoerd. Alle vier hebben ze een HALT-verwijzing gekregen. Hun ouders hebben hiervoor toestemming gegeven. Rond 22.00 uur werden zij weer vrij gelaten.

Zondag werd de laatste verdachte gehoord. Een 14-jarige jongen uit Oost-Souburg. Hij heeft zichzelf met een van zijn ouders op het bureau gemeld. Ook hij wordt doorverwezen naar HALT. 

Een langer slepend conflict op sociale media is vermoedelijk de oorzaak van de vechtpartij. Door de Officier van Justitie is de afspraak met de wijkagenten en jeugdagenten gemaakt dat zij doorgaan met het monitoren van sociale media waar deze jongeren gebruik van maken. Zo kan er actief een vinger op de pols gehouden worden om dergelijke excessen te voorkomen.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief