Foto: HVZeeland

Dode vinvis aangetroffen in haven van Vlissingen

  112 Meldingen,112 Nieuws

VLISSINGEN - In de Sloehaven van Vlissingen is een dode walvis gevonden. Het dier, vermoedelijke een gewone vinvis, werd vanochtend om 04.00 uur ontdekt op de bulb van een binnenvarend schip. Waarschijnlijk is hij elders omgekomen en door het schip meegenomen de haven in.


Vrijdag is een onderzoek ingesteld naar de doodsoorzaak van de walvis. De vijftien meter lange walvis is hiervoor uit het water gehaald. Het gaat om een jong mannetje gewone vinvis. Dat blijkt onder meer uit de lengte. Gewone vinvissen kunnen tot wel 26 meter lang worden. Normaal gesproken komt de gewone vinvis niet voor in de Nederlandse kustwateren.

Na het onderzoek gaat het kadaver naar Rendac, waar het wordt vernietigd. Het is niet de eerste keer dat een walvis wordt meegenomen op de voorsteven van een schip naar Zeeuwse wateren. In 2015 kwam ook al een dode gewone vinvis op die manier hier terecht. Het dier belandde uiteindelijk via het kanaal van Gent - Terneuzen in de haven van Gent. Het walviskarkas werd destijds pas bij Zelzate opgemerkt. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief