Foto: Politie

Bromfietser (22) zonder rijbewijs onder invloed van drugs aangehouden in Ritthem

  112 Meldingen

RITTHEM - De politie heeft afgelopen nacht een 22-jarige man uit Middelburg aangehouden op de Moeringweg in Ritthem. De bromfietser probeerde zich te onttrekken aan een politiecontrole. Daarnaast had hij wat drugs bij zich. 


Rond 02.15 uur zagen agenten een bromfietser op de Moeringweg rijden. De verlichting van de bromfiets doofde plotseling, waarop agenten besloten de bestuurder te controleren. Toen hij probeerde te ontkomen, kwam hij in de berm ten val. Daarna kon hij worden aangehouden.

De 22-jarige man uit Middelburg had wat hasj bij zich. Daarnaast hadden de agenten ook het vermoeden dat hij drugs had gebruikt. Een speekseltest was positief op het gebruik van THC, de belangrijkste stof in cannabis. 

De bromfietser werd voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Een GGD-arts heeft een bloedproef bij hem afgenomen. Binnen twee weken wordt hier de uitslag van bekend.

Uit het politiesysteem bleek dat de man in 2019 al twee keer gepakt was voor het rijden zonder rijbewijs. Hij bleek ook helemaal geen rijbewijs te hebben. De bromfiets werd daarom in beslag genomen. Deze krijgt de Middelburger niet meer terug.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief