In de politie zat 1045 euro aan briefgeld.
In de politie zat 1045 euro aan briefgeld. (Foto: Politieteam Walcheren)

Belgische toerist brengt gevonden portemonnee met 1045 euro naar politiebureau

  112 Meldingen

VLISSINGEN - Een Belgische toerist heeft gisteren een goede daad gepleegd. Bij een benzinepomp in Vlissingen vond hij een portemonnee met 1045 euro erin. Hij besloot niet om dit geld zelf te houden, maar bracht de portemonnee netjes naar het politiebureau. Daar kon vervolgens de eigenaar opgespoord worden.


De Belgische toerist had de portemonnee bij een onbemande benzinepomp in Vlissingen aangetroffen. Er bleek in de portemonnee voor 1045 euro aan briefgeld te zitten. Daarnaast zaten er diverse pasjes, waaronder de ID-kaart van de eigenaar, in. De politie heeft, ondanks een drukke dienst, de persoonsgegevens via de Gemeentelijke Basisadministratie kunnen vinden.

Het lukte hen vervolgens om zijn vrouw te bellen. Zij vertelde de agenten dat haar man al in paniek terug naar de onbemande pomp was gereden, op zoek naar zijn portemonnee. Even later verscheen de eigenaar, samen met zijn vrouw en baby, dolgelukkig op het politiebureau. De eigenaar heeft de naam en het telefoonnummer van de eerlijke vinder ontvangen, zodat hij deze persoonlijk kan bedanken.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief