Iets na 22.00 uur ging er een duiker ter water.
Iets na 22.00 uur ging er een duiker ter water. (Foto: HVZeeland)

Bemanningslid vermist na zinken van binnenvaartschip

  112 Meldingen,112 Nieuws

VLISSINGEN - Een binnenvaartschip is zaterdagavond 9 maart in de monding van de Sloehaven bij Vlissingen gezonken. Er werd een reddingsactie opgestart. Op de boot zaten twee personen. Een van hen lag in het water en is door een van de aanwezige schepen aan wal gebracht. De andere wordt nog steeds vermist. 


In eerste instantie werd gemeld dat een van hen zelf aan wal was gekomen met een sloep. Later bleek dit niet zo te zijn en is hij door een aanwezig schip geholpen. Het slachtoffer is door het ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Dit was een 39-jarige man uit Rilland, de eigenaar van het schip. Hij mocht naar behandeling naar huis. De man die vermist wordt is een werknemer aan boord van het schip. Hij komt waarschijnlijk uit het buitenland. 

Naar de vermiste man wordt door de politie vanaf de kant naar gezocht. De Kustwacht heeft een zogenaamde Search & Rescue actie opgezet met twee helikopters en twee reddingsboten. Er is ook een traumahelikopter opgeroepen. Een bergingsbedrijf is daarnaast in actie. 

Vanwege de sterke stroming kon er in eerste instantie niet op het schip worden gezocht. Na 22.00 uur, toen het lager water was, zijn er twee duikers ingezet. Zij wachtten eerste het juiste moment af om naar het schip te dalen. Zij kregen assistentie van de reddingsboot Zeemanshoop uit Breskens. Ambulance en brandweer waren ook aanwezig. Het scheepvaartverkeer is stilgelegd tussen 22.00 en 22.45 uur.

De hele nacht werd er gezocht naar de vermiste man, maar zonder geluk. Om 04.18 uur werd de zoekactie voor nu gestaakt. De vermiste man is niet gevonden. Het incident wordt nu overgedragen en gaat verder onder leiding van Rijkswaterstaat als berging. 

Het binnenvaartschip vervoerde zand. Er zaten dus geen gevaarlijke stoffen in de boot. De oorzaak van het zinken is nog niet gevonden. Er spoelen veel spullen aan wal in de omgeving van het gezonken schip. Ook persoonlijke spullen van de opvarenden.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief