Foto: Addo Sprangers

Politie controleert op drugsgebruik in verkeer Vlissingen

Door: Mura Kuijpers 112 Meldingen

VLISSINGEN - De politie heeft donderdagavond een grote verkeerscontrole gehouden in de Willem Ruysstraat in Vlissingen. Drie bestuurders werden daarbij getest op het gebruik van drugs, door middel van een speekseltest.

In totaal werden tientallen bestuurder aan een algehele verkeerscontrole onderworpen. Wanneer er een vermoeden van drugsgebruik was, werden deze automobilisten hierop getest. In totaal was er voor de agenten bij drie bestuurders aanleiding om een dergelijke test uit te voeren.

Een keer gaf dit geen resultaat, de betreffende bestuurder bleek geen drugs gebruikt te hebben. Bij een andere bestuurder, een 23-jarige Vlissinger, gaf de test de aanwezigheid van THC aan. De man gaf ook toe dat hij geblowd had. Zijn rijbewijs is meteen ingevorderd en zal worden opgestuurd naar de Officier van Justitie. Die bepaalt hoe de verdere afhandeling zal gaan.

Een bestuurder weigerde mee te werken aan de speekseltest. Op weigering van de test staat een boete van 230 euro en die kreeg deze man dan ook.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief